23948sdkhjf

Positive tendenser på El & Teknik 2012

Optimisme er den fremherskende følelse blandt de 161 udstillere og tusindvis af gæster ved El & Teknik 2012, som i disse dage løber af stablen i Odense.
161 udstillere på El & Teknik 2012, der henvender sig til både installatørerne, forsyningsselskaber, entreprenører og alle andre, som har interesser indenfor el- og energiområdet, gav besøgende nok at se på og røre ved. Den mulighed valgte 3.257 besøgende at udnytte på messens anden dag.

Det fine besøgstal kan meget vel hænge sammen med en gryende optimisme i branchen. Et indtryk, der forstærkes efter et besøg hos udstillerne.

Installatørernes optimisme skinner igennem
Ved Rehaus’ stand i kongrescentrets Hal C var oplevelsen, at det så småt lysner for installatørerne.

- Vil aldrig komme tilbage til de glade dage i 2007 og 2008. Men der er tendenser til, at det det går fremad igen, sagde Dennis Eskildsen om de signaler, der kom fra de installatører, der gæstede El & Teknik-messen.

Optimismen kan også mærkes i virksomheden, der indtil videre har oplevet en voldsom vækst i 2012. Den tendens kan deltagelsen på messen være med til at forstærke.

- Vi vinder bestemt installatørerne over, forklarer Dennis Eskildsen med henvisning til muligheden for at få produkterne i hænderne og se mulighederne for at anvende dem i konkrete situationer i byggeriet.

Seriøse og interesserede gæster
Desitek, der har gjort sikkerhed i elektriske anlæg og installationer til sit speciale, var viste også flaget. Og det med en stand, der var en tand større end sidst El & Teknik løb af stablen.

Omdrejningspunktet var der, som hos resten af udstillerne, kontakten til de kendte kunder og nye forbindelser, der kunne se nærmere på et udsnit at produkterne forbundet med Desiteks kerneområde; sikkerhed i el. Og det med et produktprogram, som kommer hele vejen rundt til både byggeri, industri, forsyningsnettet, tele-området mm.

Ifølge salgsingeniør Klaus Petersen har oplevelsen været positiv med både mange og meget seriøse kunder:

- Vi tager en kop kaffe og snakker med kunderne. De vil høre mere og se og røre ved produkterne, forklarer Klaus Petersen til Building Supply.

Lever i bedste velgående
En tryllekunstner var blikfang på Otra Danmarks stand. Det skulle være med til at gøre det klart, at firmaet lever i bedste velgående.

Siden Solar-koncernen for halvandet års tid siden overtog firmaets aktiver, som for størsteparten omfattede salg til el-installatører, har Otra Danmark fortsat aktiviteten relateret til elforsyningsselskaber. Otra er fortsat en del af Sonepar-koncernen, som har 32.000 ansatte på verdensplan. I Danmark betyder det, at firmaet nu indtager en rolle som rådgiver og udbyder af produkter og udstyr til transmissions- og distributions selskaberne.

Rollen som rådgiver og videresalg for en bred gruppe af virksomheder indenfor el-området betød således, at adskillige store producenters materiel var repræsenteret på Otras stand. Det har trukket en række af de rigtige folk til standen, hvor det er lykkedes firmaet at aftale møder.

- Med en mindre og velkendt kundeskare er det med succes lykkedes at få planlægningen til at passe, forklarede marketing- og salgskoordinator Mette Bjørnkjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095