23948sdkhjf

Enggaard-overhoved sælger ”Fryseslottet”

Midt i Rold Skov ligger den slotslignende ejendom, der oprindelig var kendt under navnet ”Fryseslottet”. Den spektakulære ejendom på 5.856 kvm, der blev opført af staten i 1906 som tuberkulosesanatorium, blev i 1991 omdannet til en af Danmarks første privathospitaler under navnet Skørping Privathospital og har i den mellemliggende periode fungeret som privathospital under forskellige ejere. 

I dag er det Capio Privathospital Skørping, der driver privathospitalet, men fra nytår flytter hospitalet fra Skørping, og det har fået den mangeårige ejer, Jørgen Enggaard, til at sætte den kvm store ejendom med tilhørende 39.561 kvm grund til salg for 19,5 mio. kr. 

”Fryseslottet” som sanatorium 

Oprindelig hed stedet Skørping Sanatorium og var et selvforsynende sanatorium med eget vandværk, vaskeri og endda dyr i staldene.

Stedets primære opgave var at behandle patienter med tuberkulose. Det foregik frem til 1950’erne, hvor sygdommen stort set blev udryddet i Danmark.

– Jeg har været en del af en større ejerkreds i godt 30 år og blev for knap fem år siden eneejer. Det har været en spændende periode, hvor et stort antal patienter fra hele landet og sågar udlandet er rejst til Skørping for at blive behandlet i de helt unikke omgivelser, siger 81-årige Jørgen Enggaard i en pressemeddelelse om bygningen. 

– Nu er der så mulighed for, at bygningen kan finde nyt liv med nye aktiviteter inden for hospitalsdrift, sundhedscenter, luksushotel eller lignende, fortsætter han. 

Udover hovedbygningen omfatter ejendommen flere erhvervslejemål samt 14 boliger, der løbende er istandsat, og i dag er alle kvadratmeter udlejede: 

- Hovedbygningen rummer mange anvendelsesmuligheder til blandt andet privathospital, kontor eller hotel og restaurant. Der findes en kopi af ejendommen i Kolding, som fungerer som hotel under navnet Hotel Koldingfjord, siger ejendomsmægler Stig Theilmann fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der står for salget. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109