23948sdkhjf

Energiø-konsortium indgår entreprenøraftale med dansk islæt

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop indgået en aftale med fire internationale entreprenør- og anlægsselskaber om den videre udvikling af en kunstige energiø i Nordsøen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

CIP er produktudvikler for VindØ-konsortiet, bestående af PFA, PensionDanmark og Andel, som vil byde på det kommende udbud af energiøen i Nordsøen, der med en pris på anslået 210 mia. kr. bliver Danmarkshistoriens største anlægsprojekt.

De fire udvalgte entreprenører er spanske Acciona, hollandske Boskalis og belgiske DEME samt MT Højgaard International. Til sammen kalder de fire sig Njord Group. De fire selskabet bidrager hver især med en række unikke kompetencer inden for marineindustrien og med offshore-konstruktioner, lyder det.

- Copenhagen Infrastructure Partners har foretaget en grundig screening af de mest erfarne eksperter på området . Vi er sikre på, at Njord Group kan tilbyde de kompetencer og den erfaring, der skal til for at vi kommer i mål med VindØ, siger Thomas Dalsgaard, partner i CIP, i pressemeddelelsen.

Njord Gorup vil hente rådgivning hos Niras. 

Energiøen i Nordsøen placeret 80-100 kilometer ud for den danske vestkyst.

Energistyrelsen er pt i dialog med potentiellt budgivere på energiøen om udbuddet, som ventes at blive offentliggjort i tredje kvartal 2022.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126