23948sdkhjf

Medie: Ny forsinkelse og ekstraregning venter Aalborgs supersygehus

Det kan koste Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) op mod et års ekstra arbejde og udgifter på 30 mio. kr., at el-installationer ikke lever op til gældende regler.

Det skriver Nordjyske.dk med henvisning til en redegørelse, som regionsrådsformand Ulla Astman (S) har krævet om de ulovlige el-installationer.

Reglerne for el-installationer blev ændret, mens byggeriet af NAU var i gang. Men, som tidligere beskrevet, fik organisationen bag det 5,2 mia. kr. dyre projekt - trods års mulighed - fik søgt dispensation fra regelændringen. Dermed glippede man deadline med seks dage.  Efterfølgende har Sikkerhedsstyrelsen afslået at give bygherren Region Nordjylland dispensation. 

Ifølge Nordjyske har totalrådgiveren Indigo i redegørelsen vurderet, at prisen for ekstraarbejdet med el-installationerne vil være på 25-30 mio. kr. og tage et halvt år. 

Uggerly Installation, som har stået for 55 pct. af el-projektet, vurderer ifølge Nordjyske.dk, at det vil tage cirka et år at opgradere den del af el-installationerne, der ikke flugter med den nye lovgivning på området. Prisen alene for firmaet ekstraarbejde ventes at løbe op i cirka 23 mio. kr. 

Omvendt håber byggeledelsen på supersygehuset, at man på ny kan søge – og få –dispensation og dermed ikke skal ændre noget. 

Som tidligere beskrevet anførte projektdirektør Niels Uhrenfeldt i ansøgningsbrevet til Sikkerhedsstyrelsen, at dispensationen ”udgør en essentiel forudsætning for den endelige aflevering af byggeriet og økonomien”. 

Redegørelsen om el-installationerne er på dagsordenen mandag hos forretningsudvalget i Region Nordjylland. Ulla Astman ønsker ikke at kommentere sagen overfor Nordjyske inden mødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094