23948sdkhjf

Medstifter stopper som topchef i dansk byggerobot-firma

Efter 10 hektiske år med opbygningen af robotfirmaet Odico stopper adm. direktør Anders Bundsgaard på posten. 

Anders Bundsgaard, der er en af selskabets grundlæggere og hovedaktionærer, fratræder sin stilling senest ultimo juni 2022 for at søge nye udfrodringer, oplyser firmaet i en meddelelsen til børsen.

– Beslutningen om at opsige min stilling har naturligvis ikke været nem, men tiden er nu blevet den rigtige til at overlade pladsen til en ny direktør. Intet ville være lettere end at blive siddende, men Odico har brug for andre kompetencer end for 10 år siden, og jeg er overbevist om, at de enorme muligheder, der ligger i Odicos teknologi, bedst indfries på denne måde, udtaler den afgående direktør i meddelelsen.

Odicos bestyrelse går nu i gang med at finde selskabets nye adm. direktør, der sammen med robotfirmaets medarbejdere kan realisere strategien, der er fokuseret på digital fabrikation og robotløsninger til især byggeindustrien.

– Vi har forståelse for, at Anders efter 10 år fra opstart til børsnotering, nu ønsker nye udfordringer og takker for et dedikeret samarbejde. Anders er en pioner indenfor robotteknologi og digital fabrikation og har med entreprenørskab og nytænkning skabt en virksomhed med et kæmpe potentiale, siger Søren Ravn Jensen, bestyrelsesformand i Odico, i den forbindelse. 

Byggerobotter, børsnotering og fremtidstro

Odico, som kom på børsen i sommeren 2018 har udviklet en række løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Blandt andet en robotløsning, der kan skære støbeforme til byggebranchen.

På listen er også en en skærerobot, der lyder af navnet Cut’n Move, til on-site skæring af tegl, fliser og andre byggematerialer direkte på byggepladsen. Den købte entreprenørkoncernen Arkil - som tidligere beskrevet - en udgave af i efteråret 2020

Robotofirmaet har også udviklingsprojekter omkring robotfrem­stillede kommercielle træbyggeri, hvor et håndgribeligt bevis står i Odense.

I seneste regnskabsår, 2020/21, fordoblede firmaet omsætningen men havde nok engang underskud. Optimismen fejlede dog ikke noget

- Jeg er meget optimistisk for de kommende års udvikling. Vi er organisatorisk, kompetence- og ledelsesmæssigt gearet til at kunne skalere vores løsninger på nye dele af byggeriet, på nye markeder, og i relation til nye samarbejdskonstellationer. Vi har allerede opnået en frontløber­position. Nu skal vi vise, at vi kan eksekvere på de strategiske ambitioner, vi har lagt for dagen. Det har vi alle muligheder for at gøre, sagde Anders Bundsgaard i den forbindelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093