23948sdkhjf

Arkitekt på plads til 300 millioners Håndværkskollegie i Herning

Det nye håndværkskollegium i Herning, det anden af tre BRFFonden de kommende år etablerer rundt om i Danmark,er rykket et skridt nærmere realisering: Der er valgt arkitekter til byggeriet. Valget er faldet på de anerkendte arkitekter Dorte Mandrup, og det bliver et markant anderledes byggeri end det første håndværkskollegium, som netop nu er under opførelse i Horsens.

Projektet, som har et budget på cirka 300 mio. kr., har samtidig fået pladsen på plads. Fonden for Håndværkskollegier har netop erhvervet en knap 19.000 kvadratmeter stor grund på Svanekevej i Hernings nordlige udkantaf Herning Kommune.

Det skriver oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Håndværkskollegiet i Herning får 70 studieboliger, grupperet omkring et centralt rum i midten af den runde bygning. På kollegiet vil der desuden være værksteder og et miljø, der skal give de unge lyst til og muligheder for at udfolde deres håndværksmæssige talenter sammen med andre unge. Eleverne skal søge om optagelse på kollegiet.

De to andre håndværkskollegier 

BRFfonden har besluttet foreløbigt at opføre tre håndværkskollegier for at ”skabe rammer for dem, der skaber rammer for os” - unge, som tager en håndværksmæssig uddannelse primært indenfor byggeri.

Det første er godt på vej i Horsens med Casa som totalentreprenør, mens det tredje håndværkskollegium skal opføres i Musicon-bydelen i Roskilde, som er nabo til Roskilde Tekniske Skole. 

Fonden ønkser, at kollegierne skal medvirke til at styrke respekten for og give et positivt image omkring håndværksfagene og tiltrække flere unge til uddannelserne. Derfor er Håndværkskollegierne et tilbud til mennesker, der er motiverede, engagerede og ambitiøse i forhold til deres faglige og personlige udvikling.

Grunden på Svanekevej ligger i tæt forbindelse med erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, og der kommer til at være et naturligt samspil mellem skolen og kollegiet om både talentudvikling og understøttelse af gode relationer på tværs af fag.

Elipseformet ikon

– Håndværkskollegiet er en hyldest til håndværkstraditionerne, der også trækker tråde ind i arkitektfaget. Det gode håndværk fremmer den gode arkitektur, siger grundlægger og kreative direktør Dorte Mandrup i pressemeddelelsen. 

– Projektet er en unik mulighed for både at opdyrke nye kreative løsninger og styrke respekten omkring håndværksfagene ved at skabe gode og smukke rammer, hvor håndværkslærlinge kan lære af hinanden, danne stærke fællesskaber og udvikle deres talent, fortsætter hun.

Dorte Mandrups vinderforslag er inspireret af Hernings fokus på skabelsen af ikon-agtige byggerier. Kollegiet formes, så et stort ellipseformet tag danner en klar figur i landskabet, og det indre cirkulære rum bliver et nyt landskabs- og samlingsrum for hele bydelen. 

Den store form brydes op af fire store portåbninger, der kobler sig til et overordnet stisystem i området. I portåbningerne foreslås diverse aktiviteter og tilbud så som cafe, kiosk, cykelværksted med videre. Den cirkulære og ovale form udtrykker programmets ønske om, at signalere fællesskab mellem håndværksfagene, lyder beskrivelsen af vinderforslaget.

Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025. Partnere på projektet er Kristine Jensen Landskab og Arkitektur og som ingeniør Moe.

 

 Partnere på projektet er Landskab: Kristine Jensen Landskab og Arkitektur Ingeniør: MOE A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125