23948sdkhjf

Dansk Metal bygger 630 boliger i Københavns Sydhavn

Fagforbundet Dansk Metal går nye veje for give mere værdi for medlemskabet i form af nye boliger ved siden af forbundshuset i Sydhavnen i København. Det oplyser Dansk Metal i en pressemeddelelse. 

Byggeriet omfatter cirka 418 kollegie- og studieboliger og 215 lejligheder, som bliver tildelt medlemmer af Dansk Metal - eller deres børn og børnebørn. Der kommer også almene boliger, som bliver etableret som plejecenter. 

Fra fagforeningen lyder det om bygge-beslutningen, at man dels vil give medlemmer værdi for kontingentkronerne. Dels skal sikre det bedst mulige afkast til medlemmerne. 

– Samtidigt skal vi være robuste, hvis der kommer en konflikt på arbejdsmarkedet, så vi har mange forskellige investeringer. Det giver god mening at investere i boliger, som vores egne medlemmer og deres efterkommere kan bo i, siger formanden for Dansk Metal Claus Jensen i pressemeddelelsen. 

Finansieringen kommer hovedsageligt fra salget af forsikringsselskabet Alka, som fagbevægelsen solgte for nogle år siden. 

Københavns Kommune godkendte den 2. december 2021 den lokalplan, der muliggør byggeriet. 

Det officielle første spadestik sker i starten af det nye år. Det er planen, at de første boliger vil kunne tages i brug i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11