23948sdkhjf

Byggeri til 140 millioner: Østjysk entreprenør fordobler rekordopgave

HPH Totalbyg er i fuld gang med at opføre 21.100 kvm logistikcenter ved Silkeborg i totalentreprise til Sport24 og Sports Group Danmark. Endnu før det er afleveret, har de to bygherrer valgt at udvide det med 20.000 kvm, og igen give de opgaven til HPH Totalbyg.

Dermed fordobler den østjyske entreprenør sin hidtidige rekordordre; de første 21.1.00 kvm af logistiskcentret.

Udvidelsen bliver ifølge Bjarne Jeppesen, CEO i Sports Group Denmark, en næsten 1:1 en kopi af første etape og betyder, at logistikcentret i Silkeborg i alt bliver på 41.100 kvm, heraf godt 1.000 kvm til administration. Det HPH Totalbyg i en pressemeddelelse.

Fakta: Logistikcenter til Sport Group Denmark og Sport24

Bygherre: Sport Group Denmark / Sport24

Totalentreprenør: HPH Totalbyg

Ingeniør: Tri-Consult

Bygherrerådgiver: Holstebro Arkitektkontor

Areal: 21.100 kvm + 20.000 kvm

Belægningsareal 16.500 kvm

Byggeperiode: Sommer 2022 til forår 2023

Samlet investerer Sport24 og Sports Group Danmark 140 mio. kr. i det nye domicil og logistikcenter.  

Den til dato største ordre

Store logistikbyggerier er blevet et vigtigt område for HPH Totalbyg ved siden af andre typer industribyggeri. Kontrakten på i alt 41.100 kvm er den til dato største ordre. 

Ifølge salgsdirektør og indehaver af HPH Totalbyg, Jacob Westergreen, kan entreprenørens folk man ”bare fortsætte, hvor vi slutter”: 

– Vi har været gennem en masse detailspørgsmål i første etape, som kommer bygherren til gode i anden etape. Med byggestart til sommer bruger vi tiden på at få aftalerne med leverandøren af betonelementerne på plads og tilrettelægge en effektiv byggeproces, siger Jacob Westergreen. 

De næste måneder går med myndighedsbehandlingen, og jordarbejderne forventes at gå i gang i midten af 2022. 

En stor del af projektet udfører HPH Totalbyg i egenproduktion. 

Den nye ordre indgår i næste regnskabsår. HPH Totalbyg afleverede sit regnskab for få uger siden med en vækst i omsætningen på over 50 procent fra 2019/2020 til 2020/2021 og stigende bundlinje. Forventningen er en fortsat markant vækst i omsætningen, blandt andet båret af strategien om at bygge lidt større logistik- og industribyggerier.

Plads til 70.000 etagemeter 

Sport24 indretter en autostore med robotter til at plukke varer i deres voksende online forretning i den ene halvdel, det vil sige 20.000 kvm. Den anden halvdel skal betjene Sports Group engrosforretning, der leverer til butikkerne i kæderne Sport 24, Sportmaster med flere. 

Sports Groups får 20.000 pallepladser og et system til cross docking. Containere med paller modtages i den ene ende og lastes over i biler i den anden. Firmaet får også plads til at lukke et eksternt lager og konsolidere deres logistik. 

Udvidelsen var planlagt, men kom hurtigere end ventet, fordi væksten i salget går hurtigere end forventet. Og der er plads nok, idet Sport24 og Sports Group Danmark i sin tid købte et stort areal af Silkeborg kommune, hvor der kan bygges op mod 70.000 etagemeter ved afkørsel 33 Funder lige ud til Silkeborgmotorvejen. Lastbilerne vil tilkøre i alt 23 ramper. Uden om anlægges en tungtrafik forplads på 16.500 kvm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157