23948sdkhjf

Nordjysk sygehus forventer det bedste, men budget kan skride med 499 millioner

Nyt Aalborg Universitetshospital, NAU, står nu til at overskride budgettet 210 mio. kr., hvis Region Nordjylland – som regionen og den juridiske rådgiver Bech-Bruun forventer – får medhold i sin sag mod totalrådgiveren Indigo. Det skriver Nordjyske.dk.

Region Nordjyllands krav lyder på 237 mio. kr., og medhold i sagen vil udløse en projektforsikring på 200 mio. kr., penge som bygherren altså føler sig sikker på at få. 

Går voldgiften ikke Region Nordjyllands vej vil budgetskredet dermed være på 410 mio. kr.

Regionen har ifølge Nordjyske.dk også udarbejdet et worst case-scenarie. Her kan budgettet blive overskredet med hele 499 mio. kr., hvilket blandt andet hænger sammen med en mulig ekstraudgift på forventet 30 mio. kr. til el-installationer, der – som tidligere beskrevet – ikke lever op til gældende regler.

Der er dog lang tid til, at voldgiften ventes afgjort.

Skal finde 200 mio. kr. uanset

Tidligst i 2024, hvor sygehuset efter alt at dømme har stået færdig i lang tid, er der udsigt på en afklaring. Derfor skal Regionen i mellemtiden finde de 200 mio. kr., fremgår det ifølge Nordjyske.dk i et notat fra revisionshuset BDO, der fungerer som Det Tredje Øje og vurderer fremdrift og muligheder. 

Regionsledelsen bekræfter i en mail til avisen, at man sammen med Sundhedsministeriet skal finde de ekstra 200 mio. kr., indtil sagen er afklaret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297