23948sdkhjf

Elektrikere risikerer asbestfare ved solcellemontering

Arbejdet med at installere solcelleanlæg på de danske tage går flere steder hånd i hånd med risikoen for at blive udsat for asbest, lyder advarslen fra Dansk El-Forbund (DEF).
Elektrikere installerer flere og flere af de populære solcelleanlæg på de danske tage. I monteringsarbejdet kan elektrikerne dog blive udsat for potentielt kræftfremkaldende asbestpartikler, da tagpladerne i flere danske tage indeholder asbest. Det skriver DEF.dk.

For at undgå, at hvirvle for mange asbestpartikler op, når de borer huller til monteringen af solceller, skal elektrikerne tage visse forholdsregler:

- Elektrikerne må gerne bore huller i tagplader, uden at de skal være specialuddannet, forklarer Lene Christiansen, der som forbundssekretær i Dansk El-Forbund beskæftiger sig med arbejdsmiljø og sikkerhed, til DEF.dk og uddyber:

- Arbejdsområdet skal afspærres med skiltning og for at undgå at asbest hvirvler op, er det et krav, at man som minimum sørger for at støvsuge asbesten ved kilden eller fugter de tagplader, der skal bores i. Det kan også anbefales at have en engangsdragt og en p3 maske på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252