23948sdkhjf

Kontakt fordel ved klimaforebyggelse

Mens sæsonen for regnskyl nærmer sig, er klimaforebyggelse stadigt vigtigere for husejerne. De, som vælger at installere en højvandslukker, har nu udsigt til en kontant fordel.
Konsekvenserne af danske boligejeres manglende klimaforebyggelse kender ikke kun husejerne, men også forsikringsselskaberne kun alt for godt.

Alene efter sidste sommers skybrud over København d. 2. juli behandlede forsikringsselskabet Codan over 6.500 vejrrelaterede skader af hus og hjem. Skader, der muligvis kunne være undgået, hvis boligen havde været klimasikret.

- Som forsikringsselskab har vi klimaforandringerne tæt inde på livet hver dag. Og i de senere år har vi oplevet en markant stigning i vejrrelaterede skader hos vores kunder. Det går først og fremmest ud over de kunder, der eksempelvis mister personlige værdigenstande, når kælderen bliver oversvømmet. Men det går også ud over vores forretning, fortæller Jesper Franch, produktdirektør i Codan og fortsætter:

- Klimatilpasning og forebyggelse står derfor højt på vores agenda. Og udover iværksættelsen af en række initiativer, der oplyser og rådgiver danske husejere om klimaforebyggelse, sætter vi nu handling bag ordene og tilbyder både eksisterende og nye kunder 15 % rabat på deres husforsikring, hvis de installerer en højvandslukker.

Fakta:
• 37 % af danskerne angiver, at en billigere forsikringspræmie som følge af bedre sikring af boligen (fx installering af en højvandslukker eller anlæggelse af dræn) er et incitament, der kunne få dem til at investere i tiltag til at forebygge vejrskader af boligen. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov i januar 2012 blandt 1.630 danskere i alderen 18-64 år.
• 47 % angiver samtidig, at risikoen for at få skader på boligen, som følge af ekstreme vejrfænomener har stor betydning i købsovervejelserne, hvis man får tilbudt en bolig, der ellers har en god beliggenhed og en god pris.
• Ekstremt vejr, der medfører oversvømmelser, vil ifølge DTU forekomme to til tre gange så ofte som i dag. Og meteorologerne forventer, at skybruddene bliver 30-40 % kraftigere end vi ser i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094