23948sdkhjf

Brorenovering med hensyn til sejlere

Banedanmark er i gang med at forny jernbanen mellem Skanderborg og Herning. I den forbindelse renoveres 22 broer på strækningen. Heriblandt jernbanebroen over Remstrup Å.
Nu går renoveringen af jernbanebroen over Remstrup Å i gang.

Første fase af renoveringen af jernbanebroen, som leder togtrafikken hen over Remstrup Å, starter fredag den 1. juni. I opstartsfasen vil der blive etableret et stillads ved stålbroen, hvorefter broen pakkes ind i plastik af miljømæssige hensyn.

Dernæst skal skinner og brotømmer afmonteres, stålkonstruktionen afrenses og broen males på oversiden. Til sidst genetableres sporet med nyt brotømmer og nye skinner.

Hensyn til sejladsen på åen
Renoveringen af stålbroen er opdelt i to etaper for at tage størst mulig hensyn til de mange sejlende på åen.

- Første etape af renoveringen ligger i højsommeren, og derfor har vi tilpasset projektet, så det fortsat bliver muligt at sejle under broen i dag- og aftentimerne frem til kl. 23:00. Der vil også blive taget særlige hensyn under den kommende jazzfestival, hvor der holdes åbent for sejlads døgnet rundt,” forklarer Marianne Rasmussen, projektleder i Banedanmark.

I anden fase, som går i gang den 10. september og løber frem til 1. oktober, er det nødvendigt at spærre for sejltrafikken under broen, da det her er undersiden af stålbroen, som skal renoveres og males. I denne fase lukkes åen for sejlads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078