23948sdkhjf

Dansk-norsk arkitekt- og rådgivergruppe vinder sygehuse i Nordnorge

En projekteringsgruppe bestående af Henning Larsen, Rambøll, Sweco, Per Knudsen Arkitektkontor AS og KHR Architecture AS har vundet opgaven om at gennemføre konceptfasen for Nye Helgelandssykehuset i Nordnorge.

Det skriver KHR Architecture i en pressemeddelelse. 

Vindergruppen skal stå for konceptfasen for Nye Helgelandssykehuset, med option på det efterfølgende forprojekt.

Projektet omfatter tre forskellige lokationer i den nordnorske Helgeland-regionen, et sygehus i byen Mosjøen, et akuttsygkehus i byen Mo i Rana og ét i byen Sandnessjøen, der skal fungere som hovedsygehus.

Sygehuse nær Polarcirklen

Helgeland er den sydligste region i Nordnorge med en beliggenhed lige syd for Polarcirklen. Regionen dækker cirka 18.000 kvm stort og har omkring 80.000 indbyggere.

Bag konkurrence om arkitekt- og rådgivende ingeniørtjenester i forbindelse med gennemførslen af konceptfasen for sygehusprojektet står det offentligt ejede Sykehusbygg. 

Helgelandssykehuset HF er den officielle projektejer og kontraktpart for projektet Nye Helgelandsykehus.

Skal være Norges bedste lokalsygehus

Sygehusstrukturen på Helgeland har været diskuteret gennem flere år, og der er allerede udført et omfattende arbejde for udvikling af projektet Nye Helgelandssykehuset. Målet for projektet er, at Helgelandssykehuset HF skal videreudvikle et godt lokalt sygehustilbud og decentraliserede medicinske fagspecialer på Helgeland. I et tæt samarbejde med kommunerne skal det styrke forskning, fagudvikling og uddannelse. 

- For at indfri ambitionen om at udvikle Norges bedste lokalsygehus er vi afhængige af en tæt samhandling med opdragsgiver, fagmiljøer og myndigheder. Vi har fokus på at facilitere et forum for samhandling med særligt fokus på at samle de tre lokationer i ét samlet projekt, siger projekteringsgruppeleder Ida Garvik Villadsen fra KHR Architecture i pressemeddelelsen.

Det nuværende Helgelandssykehuset ligger i Sandnessjøen og arbejder både inden for det somatiske og psykiatriske område. I januar 2020 blev det besluttet, at Helgelandssygehuset i fremtiden skal have flere afdelinger med en vision om at skabe Norges bedste lokalsygehus.

Om projektet

Projekteringsgruppen skal i denne fase undersøge to alternative scenarier:

Alternativ 1: Nybyggeri på 26.000 kvm i Sandnessjøen og omegn, samt opgradering og ombygning for de øvrige lokationer, Mo i Rana og Mosjøen på i alt 24.300 kvm.

Alternativ 2: Udvikling og udvidelse af det nuværende sygehus i Sandnessjøen på 25.500 kvm på den eksisterende grund, samt opgradering og ombygning for de øvrige lokaliteter, Mo i Rana og Mosjøen, på i alt 8.600 kvm.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125