23948sdkhjf

Startboliger til unge for 131,2 millioner

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har afsat et trecifret millionbeløb til etablering af såkaldte startboliger for 18-24-årige. 1. ansøgningsrunde åbnes i august.
Flere unge med sociale eller psykiske problemer vil gerne flytte i egen bolig, men de mangler det rette tilbud og har brug for voksenstøtte i hverdagen.

Nu kan de se frem til at få tilbudt en ny form for ungdomsbolig, hvor de kan bo alene, men samtidig få støtte af sociale viceværter. Det ligger fast, efter Folketinget torsdag vedtog et lovforslag om at etablere såkaldte startboliger for 18-24-årige.

- Med dagens (torsdagens, red.) vedtagelse er vi meget tæt på at kunne tilbyde vanskeligt stillede unge et nyt botilbud, hvor de med støtte af sociale viceværter kan lære at stå på egne ben og blive afklaret i forhold til eksempelvis uddannelse og arbejde. Det er utrolig positivt, for mange udsatte unge vil gerne flytte i egen bolig, men de har brug for voksenstøtte i det daglige for at kunne få hold på tilværelsen, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Både nybyggeri og eksisterende byggeri
Startboligerne skal forankres i almene boligorganisationer eller frivillige organisationer med et socialt sigte. De kan etableres enten som individuelle boliger i en større bebyggelse eller som små bofællesskaber. Det forventes, at startboligerne primært vil blive etableret i eksisterende bygninger, men der kan også være tale om nybyggeri.

Der er afsat 131,2 mio. kr. over fire år til etablering af startboligerne. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter forventer, at 1. ansøgningsrunde vil finde sted i perioden fra august til oktober 2012.

Læs lovforslaget på www.ft.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078