23948sdkhjf

Fondsmillioner til campus i Odsherred - arkitektkonkurrence venter

Planerne om Campus Odsherred, et sammenhængende tilbud af gymnasiale og erhvervsrettede uddannelse, får et stort økonomisk rygstød 

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, måske bedre kendt som A.P. Møller Fonden, støtter etableringen af Campus Odsherred med 25 mio. kr. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Bevillingen skal bidrage til at etablere nye og moderne undervisningsfaciliteter i Asnæs i et byggeri, der skal samle ungdomsuddannelserne i Odsherred på Odsherreds Gymnasiums nuværende område. 

Byggeriet af Campus Odsherred ventes at koste i omegnen af 45 mio. kr. og forventes at stå færdigt i foråret 2024. 

Forud for byggeriet vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence, der kan give visionære idéer til stimulerende og indbydende rammer på fremtidens Campus Odsherred.

Om- og udbygning af Odsherreds Gymnasium

Støtten fra A.P. Møller Fonden skal bidrage til en om- og tilbygning af Odsherreds Gymnasium, så der bliver plads til de erhvervsuddannelser og kommunens forskellige udgaver af 10. klasse, der i dag holder til i Fårevejle Stationsby. Udover tilbygningen får gymnasiets naturfagslokaler en tiltrængt opgradering. 

Ved at samle alle ungdomsuddannelserne i Odsherred på ét sted, er det A.P. Møller Fondens ambition, at Campus Odsherred skal skabe attraktive fag- og studiemiljøer, som tiltrækker områdets unge til både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser. 

– Hvis Campus skal være det naturlige valg for både de unge og de dygtige undervisere, så skal vi kunne tilbyde et stærkt og attraktivt studie-, fritids- og læringsmiljø. Det bidrager støtten fra A.P. Møller Fonden i den grad til – og jeg er utrolig glad for støtten, siger Karina Vincentz, borgmester i Odsherred Kommune, i pressemeddelelsen.

Foruden A.P. Møller Fondens bevilling på 25 mio. kr. til Campus Odsherred, bidrager Odsherred Kommune og skolerne med henholdsvis 5 og 10 mio. kr. Det resterende beløb søges dækket via andre fonde og bidragsydere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11