23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Erhvervsfradrag gavner næppe de mest trængende

I industrierne under Dansk Byggeri er der tilfredshed med den del af skattepakken, som belønner investeringer i maskiner. Men der er også bekymring over balancen i forslaget.
- Det er rigtig positivt, at regeringen både leverer, som lovet, og leverer hurtigt. Man kan forestille sig, at det ekstra fradrag vil blive brugt på opgradering af maskinparken, kapacitetstilpasning og lignende kapitalkrævende initiativer.

Det siger Per Thomas Dahl, der er branchedirektør i Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri.

Regeringen har i weekenden gennemført en lynforhandling om den del af skattepakken, der handler om at give virksomhederne et 115 %-fradrag på investeringer i maskiner og lignende. Det er Per Thomas Dahl glad for. Han er dog bekymret over balancen i forslaget, som let kan tippe til fordel for de reelt mest velkonsoliderede virksomheder:

- Svagheden ved forslaget er, at de virksomheder, som har det sværest, ikke bliver hjulpet af dette. Driver man i dag en virksomhed med lav indtjening, eller måske en nystartet virksomhed, og har man ikke positiv indtjening, kan det være lige meget med at kunne afskrive "straks" og 15 % ekstra, siger Per Thomas Dahl og peger på at et fradrag ikke er penge, der falder straks.

Man kan stille spørgsmål ved effekten
Pengene skal altså være til stede i virksomheden på investeringstidspunktet. Danske Byggematerialer mener derfor, at der bør være indbygget en skattekredit i forslaget for at tilgodese de virksomheder, der har det sværest.

- Dette vil give de svageste virksomheder en mulighed for at opgradere deres produktion og derved blive bedre til at tjene penge. Skattekreditten skulle gerne udbetales med det samme, så skatteeffekten af en investering kom virksomheden til gode indenfor meget kort tid, siger Per Thomas Dahl og tilføjer:

- På baggrund af det nuværende forslag kan det nemt blive sådan, at det kun er de største og stærkeste virksomheder, der vil få glæde af det. De vil muligvis fremrykke nogle investeringer, men man kan stille spørgsmål ved, om forslaget reelt vil få den store effekt, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078