23948sdkhjf

Casa vinder 13.000 kvm boligrenovering

Boligforeningen BoMidtVest har fundet det totalentrepriseteam, som skal udvikle og løfte et helt området ved afdelingen Østbyen i Ikast. 

Casa er totalentreprenør på det store renoveringsprojekt, P+P Arkitekter er arkitektrådgivere, og Viggo Madsen leverer ingeniørydelserne. Det skriver P+P på sin hjemmeside. 

Østbyens 138 almene boliger, som er fordelt på fire boligblokke, står over for en omfattende renovering. Det næsten 13.000 kvm store renoveringsprojekt støttes af Landsbyggefonden og er tredje etape af en helhedsplan for et stort område i byen. 

Vinderholdet skal være med til at skabe et mere tidssvarende og funktionelt byggeri til gavn for de mange beboere, som vil blive genhuset under projektet. Til gengæld kan de se frem til at flytte tilbage i totalrenoverede, moderne almene boliger.

Økonomisk er rammen på 145 mio. kr., da der Ifølge udbudsmaterialet ikke er konkurrence på tilbudsprisen.

Kvaliteten i 1950'er-byggeri 

Boligforeningen vil gerne modernisere lejemålene, men ønsker samtidig i videst udstrækning at bevare disse traditionelle, arkitektoniske kvaliteter. 

I forbindelse med renoveringen skal totalentrepriseholdet derfor realisere de funktionelle og æstetiske krav, som Bomidtvest sammen med deres bygherrerådgiver har stillet til renoveringen i forbindelse med udarbejdningen af helhedsplanen for Østbyen. 

Det handler blandt andet om en målrettet bevaring af kvaliteterne ved det tidstypiske boligbyggeri fra slutningen af 1950’erne: Det røde murværk, hvide, kvadratiske vinduer, vertikale facadelinjer, der brydes af altanelementer, gedigne, robuste materialer og udviklede fællesskabsfunktioner.

Boligforeningen Bomidtvests bygherrerådgiver er Arkitektfirmaet Frost Larsen, og udbudsrådgiver Bisgaard|Ejsing. 

Renoveringsprojektet forventes afsluttet i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156