23948sdkhjf

Forventer at kunne genopbygge 117 boliger

Boligselskabet Sjælland håber at få tilladelse til at rive boligerne i området Magrethegården ned og i stedet bygge helt nye boliger.
Boligselskabet Sjælland foreslår en utraditionel løsning, som kan give beboerne i de nedslidte boliger i Margretegården i Ringsted helt nye boliger. Boligerne i området skal ganske enkelt rives ned og erstattes af nybyggeri.

Løsningen er ifølge Boligselskabet Sjællands beregninger billigst og bedst for beboerne. Det fremgår af en skrivelse til beboerne i boligafdelingen Magrethegården i Ringsted.

Renovering dyrere end nybyggeri
Boligselskabet Sjælland har været i dialog med Ringsted Kommune om muligheden for at bygge helt nyt. Byrådet i Ringsted skal derfor tage stilling til det omfattende forslag.

- Vi går efter en løsning med at rive ned og bygge nyt. Det er det billigste og bedste for beboerne. Det vil give beboerne boliger, som lever op til nutidens ønsker og krav. Vi håber alt falder på plads, så det lykkes, fortæller chef for Byg og Anlæg hos Boligselskabet Sjælland, Søren Peter Nielsen, i skrivelse til beboerne.

Alternativet til at bygge nyt vil være, at bygningerne skal igennem en gennemgribende renovering – og beregninger viser, at det er billigst at bygge nyt, samtidig med, at nye boliger kommer i en langt højere energiklasse, og dermed bliver udgifterne til bl.a. opvarmning mindre.

Intet er besluttet
Endnu er intet besluttet. Efter Byrådet har taget stilling skal beboerne stemme om projektet, ligesom Ministeriet for By, Bolig og Landsdistrikter skal godkende projektet og Landsbyggefonden skal give tilskud til renoveringen/nybyggeriet.

Nedrivningen og byggeriet vil tidligst kunne gå i gang i 2017. Hvis det ender med nedrivning, vil beboerne blive genhuset midlertidigt indtil det nye byggeri står færdig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.424