23948sdkhjf

Grundsalg i top i Horsens Kommune

Salget af parcelhusgrunde er i top i Horsens Kommune, som er den af landets kommuner, der sælger flest grunde i forhold til kommunens størrelse. Det viser nye tal.
- I 2011 solgte vi 59 kommunale grunde, og dermed er vi den kommune i Danmark, der sælger flest grunde i forhold til vores indbyggertal. Og tendensen fortsætter her i 2012, hvor vi på nu nuværende tidspunkt har solgt 24 grunde, fortæller leder af afdelingen, Mette Munk.

Hun tilføjer, at selvom markedet er vanskeligt, og finanskrisen fortsat kradser, så er der en rigtig positiv stemning i Horsens Kommune.

- Jeg ved, at grundsalget i mange kommuner er gået fuldstændig i stå, men det har vi heldigvis ikke oplevet her endnu. Vi sælger pænt, siger Mette Munk.

Vækst og grundsalg går hånd i hånd
Salget af grunde vurderes at hænge sammen med, at Horsens er blandt de hurtigst voksende kommuner i Danmark.

- Vi har netop konstateret, at vi ifølge en opgørelse fra COWI er nr. 12 i Danmark, når man ser på den faktiske befolkningsudvikling fra 2011 til 2012. Der er tale om et øjebliksbillede, og det ændrer ikke på, at Horsens Kommune ifølge Danmarks Statistik befolkningsfremskrivning er blandt de tre hurtigst voksende kommuner i landet. Vi har igennem de seneste to-tre år ligget i top tre, og i den nyeste befolkningsfremskrivning fra 2012 til 2040 er vi fortsat nr. tre med en vækst på 24,78 pct. – efter Vallensbæk og København og et mulehår foran Århus, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning baserer sig på de seneste års befolkningsudvikling.

Lige nu er det muligt at købe grund i 13 forskellige udstykninger i hele Horsens Kommune – med i alt 199 ledige grunde. I årene 2009, 2010 og 2011 er der solgt 176 kommunale parcelhusgrunde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11