23948sdkhjf

Sweco-afdeling vinder største opgave nogensinde

 

Swecos Facilities Management-afdeling er netop blevet tildelt fem delaftaler i Landsbyggefondens etape 2-udbud af granskning og energimærkning af almene boliger i Vestdanmark. til 35 mio. kr.  

Aftalen lyder på 35 mio. kr., skriver Sweco i en pressemeddelelse.

Rådgivervirksomhedens specialister og rådgivere skal varetage den omfattende opgave at tilstandsvurdere 7.400 bygninger, der rummer 44.178 boliger. 

De fem nye delaftaler kommer i tillæg til tre delaftaler, som Sweco vandt i Landsbyggefondens etape 1-udbud af tilsvarende opgaver. Det samlede honorar for de otte delaftaler i etape et og to løber op i 63 mio. kr. - det er den største aftale i Sweco Facilities Managements historie.

Penge nok til renoveringer 

Formålet med arbejdet er at bidrage til at fremtidssikre bygninger og boliger ved at hensætte tilstrækkelige midler til vedligeholdelse og renovering. 

– Det er et vigtigt stykke arbejde, som hjælper boligorganisationernes afdelinger med at tage kvalificeret beslutning om midler, der skal hensættes til den nødvendige renovering og dermed bidrage til at fremtidssikre boligerne, siger ingeniør og projektleder Marie Mols fra Sweco i pressemeddelelsen.

Sweco er hyret til at granske, tilstandsvurdere og energimærke bygninger for boligafdelinger i en lang række byer, blandt andet Esbjerg, Kolding, Aarhus, Silkeborg, Viborg, Skive og Aars.

Arbejdet udføres for almene boligorganisationer som Boligselskabet Sct Jørgen i Viborg, Ungdomsbo, AL2bolig, AlmenBo Aarhus, Byggeforeningen Ringgården, Aars boligforening, Boligselskabet Viborg, Silkeborg Boligselskab samt Arbejdernes Andelsboligforening.

Hjem for 170.000 danskere 

Opgaven består i at tilstandsvurdere 20 bygningsdele fordelt på ejendommens terræn, bygningernes klimaskærm, boliger, fællesarealer, tekniske anlæg og installationer samt boligafdelingens materiel.

Arbejdet munder ud i nye tilstandsvurderinger i Det Centrale Almene Bygningsregister hos Landsbyggefonden og vurderingerne sammenholdes med boligforeningernes egne vedligeholdelsesplaner. 

– Med delaftalerne i etape et og to, er der tale om boliger, som er hjem for op mod 170.000 danskere. Det er vores største aftale i mine 37 år i branchen som leder af Facilities Management i Sweco, så jeg er utroligt stolt af mine kolleger, siger afdelingsdirektør Svend Åge Carlsen fra Sweco i pressemeddelelsen. 

Fakta: Swecos opgaver for Landsbyggefonden

  • De fem nye delaftaler, som Sweco har vundet i etape 2, kommer i tillæg til tre delaftaler, som virksomheden vandt i etape 1-udbuddet
  • Med de i alt otte delaftaler skal Sweco samlet tilse over 15.000 bygninger med mere end 94.000 boliger for i alt 43 boligorganisationer
  • Der bor i gennemsnit 1,8 personer i en almen bolig. Det betyder, at der bor op mod 170.000 danskere i de bygninger, som Sweco skal tilstandsvurdere og energimærke
  • Det samlede honorar for de otte delaftaler i etape 1 og 2 løber op i 63 mio. kr. Det er den største aftale i Sweco Facilities Managements historie.
  • Arbejdet skal være afsluttet inden udgangen af 2023

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aftale på plads: Så stor bliver havneudvidelsen i Aarhus
Danmarks ukronede konge af typehusbyggerier er død
Danske Rockwool gentager: Holder fast i den russiske forretning
Større omsætning og bedre bundlinje hos Hoffmann
Både danske og udenlandske investorer vil omdanne ikonisk hospitalsejendom til hotel
P-hus nær Viborg Domkirke bringer fem arkitekter i spil
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141