23948sdkhjf

Pihl vinder endnu en totalentreprise på DTU

E. Pihl & Søn skal for tredje gang på to år stå for et nybyggeri hos DTU i Lyngby. Den nye kontrakt er vundet i samarbejde med Christensen & Co. Arkitekter (CCO) og Alectia.
Bygningen (Bygning 127) skal rumme studiefaciliteter til DTU’s uddannelser for Bygningsdesign og Architectural Engineering, der skaber ingeniører med fokus på alle facetter af design af bygninger.

Den får et samlet areal på ca. 2.000 m² og er en tilbygning til den eksisterende Bygning 117. Opførelsen påbegyndes i juli måned og ventes afsluttet til studiestart i 2013.

Pihl og CCO arbejder for tiden også sammen på opførelsen af bygning nr. 324 for DTU. Faktisk bliver Bygning 127 det tredje byggeri inden for blot to år, som Pihl skal opføre for DTU i Kgs. Lyngby.

- Vi er meget glade for at have vundet endnu en opgave for DTU, der i disse år udvikler nogle meget spændende studie- og forskningsmiljøer. Pihl skal opføre bygningen i totalentreprise, og vi stiller sammen med vore samarbejdspartnere et stærkt hold til opgaven, som i tæt dialog med bygherre skal udføre bygningen til bygningsdesignuddannelsen, hvor jeg forventer, at mange af vore fremtidige medarbejdere vil komme til uddanne sig, siger underdirektør Bo Svendsen, E. Pihl & Søn.

Ambition om et ’dansk Stanford’ i Lyngby-Taarbæk
Nybyggeriet er en del af universitetets ambitiøse udvikling af DTU Lyngby Campus, som strækker sig over de kommende år. Det fortæller Jacob Steen Møller, der er campusdirektør ved DTU:

- DTU lægger afgørende vægt på dels at kunne tilbyde unikke forskningsfaciliteter og dels at give uddannelserne et eksperimentelt og innovationsfremmende indhold. Derfor satser universitetet på en stadig udbygning af læringsmiljøer, undervisningslaboratorier og studenterværksteder til højeste internationale niveau, forklarer Jacob Steen Møller.

DTU er Danmarks tredje største universitet og en vigtig partner i Lyngby-Taarbæk Kommunes Vidensby-projekt. Med den kraftige udbygning af DTU, med bl.a. bygning 127, sætter DTU i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune kursen mod at udvikle byen til en universitetsby på samme måde som Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston og Stanford University i Palo Alto i USA.

Det vindende team – Pihl, CCO og Alectia – arbejder i disse år også sammen på Navitas-projektet i Aarhus, der bl.a. skal rumme byens Ingeniørhøjskole.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109