23948sdkhjf

180 hoveder stort arkitektfirma lander næstbedste regnskab nogensinde

Arkitektvirksomheden Aart har netop offentliggjort sit næstbedste årsregnskab i sin 21-årige historie målt på både resultat før skat og soliditet, og tredje bedste målt på omsætning. Det skriver arkitektfirmaet med hovedsæde i Aarhus i en pressemeddelelse.

Omsætningen i 2020/21 var på 147 mio. kr., en stigning på 20 pct. i forhold til året før, mens resultatet før skat er mere end fordoblet, så det lander på over 9 mio. kr.  

Stiftende partner og adm. direktør Torben Skovbjerg peger på firmaets metode til at dokumentere arkitekturens sociale, økonomiske og miljømæssige effekter kombineret med markedets stigende interesse for netop dette effektfulde livtag med arkitekturen som en væsentlig årsag til fremgangen. 

– Vi står i dag stærkere end nogensinde. Det tilskriver vi i høj grad vores effektstrategi, hvor vi fokuserer knivskarpt på at udvikle arkitektur af høj kvalitet, som har en målbar og mærkbar effekt for både kunder og samfund, siger Torben Skovbjerg i pressemeddelelsen.

– For trods pandemien har vi holdt fast i strategien – og tilmed investeret massivt i den. Det har banet vej for nye spændende samarbejder og prestigefulde projekter, ligesom det har åbnet for helt nye muligheder for at styrke vores position som uafhængig rådgiver med dyb, arkitektfaglig dedikation, tilføjer han Torben Skovbjerg. 

Forbliver uafhængig 

Aart har i dag 180 medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark, Norge og Sverige og en helt bevidst strategi om at forblive uafhængig i et marked, der de seneste år har været præget af konsolidering i form af ingeniørvirksomheders opkøb af arkitektvirksomheder. 

– Hos Aart har vi satset på at gå mod strømmen, forblive uafhængige og vokse organisk og gennem opkøb. Det har blandt andet ført til opkøb i Norge og opstart i Sverige. I Norge høster vi i dag resultatet af vores opkøb og mangeårige tilstedeværelse, og i Sverige har vi mere end fordoblet vores omsætning, efter vi forrige år åbnede kontor midt i Stockholm – og midt i pandemien, udtaler Torben Skovbjerg.  

Aart Architects A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Omsætning 146,9 121,8
Driftsresultat  9,3 4,8
Resultat før skat 9,2 4,3
Årets resultat 7,2 3,5
Balancesum 72,8 63,1
Egenkapital 28,0 21,9
Gns. antal ansatte 130 118
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094