23948sdkhjf

Lappeløsning før tilbygning

En daginstitution i Stestrup på Midtsjælland har fået penge til en midlertidig ombygning. Planen er at gennemføre en permanent ombygning til ca. 10 mio. kr. senere.
Bygningerne, som huser daginstitutionen Stestrup Børnegård i Stestrup mellem Holbæk og Ringsted, skal ombygges for at sikre institutionen de nødvendige kvadratmeter.

Til formålet har Økonomiudvalget i Holbæk Kommune på seneste møde den 30. maj vedtaget at frigive 780.000 kr.

Stestrup Børnegård består af to parcelhuse på tilstødende grunde. Projektet indebærer, at den ene bygning ombygges så ca. halvdelen af stueetagen kan benyttes som grupperum for børnehaven. Dermed reduceres de eksisterende personalestue og møderum kraftigt.

Ombygningen omfatter ligeledes etablering af toiletfaciliteter til børn, garderobe, rengøringsrum, ventilation, ABA og brandflugtvej fra grupperum til terræn. Det vil være nødvendigt at udbedre kraftige sætningsrevner og udskifte eksisterende vinduer.

Permanente løsninger
Ombygningen er en midlertidig løsning. En gennemgribende, permanent løsning indebærer omkostninger til vedligehold, genopretning og energiinvesteringer i klimaskærm og tekniske installationer. Samtidig skal det skabe mere pladser i forbindelse med lukning af et børnehjem.

Der er tre løsninger i spil, som alle koster ca 10 mio. kr.:
- Renovering af eksisterende bygninger samt en uopvarmet forbindelse mellem institutionens to bygninger og en glasgang fra fritliggende bygning til skolebygning.
- Opførsel af en ny bygning placeret i forbindelse med institutionens to bygninger
- Tredje forslag er et salg af de nuværende bygninger og opførsel af en ny 400 m2 energirigtig børneinstitution.

Da forslaget med salg og nybyggeri kan være billigst - alt efter hvor meget bygningerne sælges for - forslås denne løsning. Det valgte projekt kan iværksættes i 2013 eller 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094