23948sdkhjf

København får nyt grønt åndehul med indbygget sikring mod skybrud

Det er ikke alle grønne områder i København, der er lige populære. Og Grønningen, der ligger mellem Tuborgvej og Hovmestervej, bliver ikke brugt af de lokale beboere i så høj grad, som der er potentiale til.

Derfor skal parken nu omdannes fra at være en åben og plan græsplæne til et mere vildt beplantet og kuperet terræn med stier og hyggelige kroge.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det fremgår af et projektforslag med bred politisk opbakning, som skal behandles på et møde i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune den 31. januar.

Økonomien er ifølge dagsordenen til mødet på samlet 65,8 mio. kr. fordelt på 38,2 mio. kr. til skybrud og 27,6 mio. kr. til byrum.

Parken kommer med flere lavninger at kunne håndtere regnvand, så man undgår oversvømmelser i tilfælde af skybrud.

- Man har fundet gode og inspirerende klimaløsninger med disse lavninger i parken, der både indsamler regnvand, så vi undgår oversvømmelser, men også fungerer som sociale mødesteder med mulighed for leg og aktivitet, siger teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod (EL), til TV 2 Lorry.

Projektet er udviklet med inddragelse af lokalområdet i form af blandt andre Bispebjerg Lokaludvalg og bestyrelserne for tre lokale boligforeninger.

Her har borgerne gennem samtaler, arrangementer og møder bidraget til projektet med viden om områdets udfordringer og potentialer og delt deres ønsker og drømme for fremtidens park.

Projektforslaget skal behandles på et møde i Teknik- og Miljøudvalget den 31. januar, og Line Barfod går stærkt ud fra, at det bliver en smal sag at få indstillingen godkendt.

- Det regner jeg bestemt med, siger hun til TV 2 Lorry.

Arbejdet med at etablere Grønningen forventes at gå i gang i marts 2023 og stå færdigt i juli 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125