23948sdkhjf

Største ordre nogensinde til STB Byg

Bygge- og entreprenørvirksomheden STB Byg i Vejle løb med kompletterings-entreprisen til over 80 mio. kr., da arbejdsopgaverne blev fordelt til det nye akutsygehus i Aabenraa.
Entreprisen er en væsentlig del af det samlede udbud på 300 mio. kr. for første fase i udvidelsen af Aabenraa Sygehus, der skal omdannes til akutsygehus for hele Sønderjylland.

Byggeriet skal stå klar til indflytning i 2014, og derefter går man i gang med fase to, som skal være færdigt i 2019/2020. Det samlede byggeri kommer til at koste omkring 1,25 mia. kr. Penge som regeringen har bevilliget kort før jul.

22.000 m² i første fase
I første fase gælder det en ombygning af centerskadestuen, som skal laves om til akutmodtagelse med kardiologisk sengeafsnit (hjertesygdomme) og psykiatrisk skadestue. Ombygningen omfatter også et kardiologisk ambulatorium.

Nybygningsdelen består af et familiehus med bl.a. børne- og fødeafdeling, operationsstuer, kardiologisk laboratorium, modtagekøkken og sterilcentral. Samlet er der tale om ca. 22.000 kvadratmeter ny- og ombygninger.

Kompletteringsentreprisen, som STB Byg altså skal udføre, dækker over alt det indvendige arbejde, som i store træk består af lofter, gulve, vægge, indvendige døre, flisearbejde og maling.

Udfordrende logistik
- Det bliver særdeles udfordrende at få logistikken til at lykkes i ombygningsfasen, for skadestuen lukker jo ikke ned, selvom vi skal arbejde. Hensynet til patienter og personale har selvfølgelig førsteprioritet, og så må vi jo tilpasse vores arbejde efter det, forklarer adm. direktør i STB Byg, Jens Winther.

Han peger på, at STB Byg har stor erfaring indenfor institutionsbyggeri, blandt andet fra arbejdet med ombygning og renovering af Psykiatrisk Hospital i Esbjerg. Og Jens Winther betegner hospitalssegmentet som særligt interessant.

- Det er jo et område, hvor der sker rigtig meget de næste mange år. Store regionshospitaler skyder op over hele landet, og ved at vi bliver valgt her, viser vi jo også, at vi er en kvalificeret medspiller til andre sygehusbyggerier, siger en glad Jens Winther.

FAKTA
STB Byg A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, som desuden omfatter Horne Murerne A/S, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11