23948sdkhjf

Sådan kommer Københavns Nordhavn til at se ud

Hvordan kommer Københavns nye bykvarter i Nordhavnen til at se ud? Det viser en ny film, som du kan se her.
Filmen viser hvordan Nordhavnen ser ud i dag – og hvordan det vil se ud, når alle grunde er bebyggede og de knap 3000 beboere er flyttet ind.

Eksempelvis kan du se, hvordan bydelen vil få nye kanaler og nye bolig- og erhvervsbryggerier med direkte adgang til vandet. Eller hvordan man planlægger havnebade, grønne tage og Metro.

- Udviklingen af Århusgadekvarteret tager udgangspunkt i områdets historie som erhvervshavn. Samt i den unikke beliggenhed ved vandet og samtidig midt i hovedstaden. I Nordhavnen vil der over de næste 10-30 år blive skabt en ny bydel i København på et højt internationalt niveau. Både når det gælder planlægning, arkitektur og infrastruktur, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Filmen, der er skabt i samarbejde med Cobe og Sleth, viser også hvordan såkaldte ”add ons” er tænkt. Det vil sige nyt byggeri bygget ovenpå nogle af de eksisterende havnebygninger, så der opstår nye interessante bygningskonstellationer.


[flash][width]500[/width][height]281[/height][address] http://www.youtube.com/v/4PDcoHL7F3I [/address][/flash]

Om Århusgadekvarteret
Århusgadekvarteret er Københavns nye bæredygtige bydel, med plads til 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv, som kan huse 6.000-7.000 arbejdspladser og 2.500-3.000 beboere. By & Havn har udviklet Nordhavnsprojektet med arkitektfirmaerne COBE, Sleth og Polyform samt ingeniørfirmaet Rambøll som rådgivere.

Masterplanen er lavet i et tæt samarbejde med Københavns Kommune, som med dette udgangspunkt har udarbejdet lokalplanplanen, som blev vedtaget i december 2011. Byggemodning og salg af grunde er allerede i gang.

Udviklingen af Århusgadekvarteret vil stå på i en årrække – og By & Havn regner med første spadestik primo 2013. Dermed kan de første beboere og virksomheder flytte ind i 2014.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088