23948sdkhjf

Arla og Better Energy etablerer danske solcelleparker svarende til 400 fodboldbaner

Fire nye solcelleparker skal fremover dække cirka en tredjedel af mejerigiganten Arlas strømforbrug i Danmark. 

Mejerikoncernen har indgået en aftale med Better Energy om opførelsen af solcelleparkerne. For at det kan lade sig gøre har Arla forpligtet sig til over en 10-årig periode at aftage langt hovedparten af strømmen fra de fire solcelleparker.

Parkerne vil producere ca. 250 GWh, svarende til 156.000 gennemsnitsdanskeres årlige energiforbrug. 

- Vi er glade for, at Arla har valgt at købe ny grøn strøm, der har reel effekt på den grønne omstilling i Danmark. Arla har et omfattende produktionsapparat i Danmark, og det er oplagt, at det skal drives med bæredygtigt, fossilfrit, danskproduceret strøm, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy i en pressemeddelelse.

Den første strøm fra solcelleparkerne forventes at blive leveret i start 2023, og alle parkerne vil efter planen være klar til at levere strøm senest i starten af 2024. Better Energy er ansvarlig for opførslen, driften og vedligeholdelsen af de i alt 280 hektar solcelleparker, hvilket svarer til størrelse på cirka 100 fodboldbaner per solcellepark.

De fire solcelleparker vil alle få beliggenhed i Danmark. Den første park bliver bygget i Ebberup i Assens Kommune, mens den endelige placering af de resterende tre parker afventer godkendelse.

100 procent grøn i 2025

En betydelig andel af Arlas udledning fra mejerier og logistik kommer netop fra strømforbruget, fortæller Helle Müller Petersen. Derfor er det en Arlas klare målsætninger at gøre brug af 100 procent grøn strøm inden udgangen af 2025.

- I Arla investerer vi og vores landmænd løbende i nye initiativer og effektiviserer alle led fra ko til køledisk, så vi mindsker vores udledning og energiforbrug. Det gælder alt fra klimatjek på gårdene til reduktion af madspild, bæredygtige emballager og grøn strøm, siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark og uddyber:

- Allerede i dag bruger vores knap 300 økologiske landmænd og vores største mejerier udelukkende grøn strøm. Aftalen med Better Energy er endnu et skridt på vejen mod at være selvforsynende med grøn strøm, og så er det samtidig en måde, hvorpå Arla kan bidrage til at øge produktionen af grøn energi i Danmark.

Fakta om solcelleparkerne

  • Solcelleparkerne vil producere ca 250 GWh svarende til ca. 156.000 gennemsnitsdanskeres årlige energiforbrug.
  • Arla har i samarbejde med Better Energy indgået en 10-årig aftale (Power Purchase Agreement), hvor Arla forpligter sig til at aftage langt hovedparten af strømmen fra de fire solcelleparker.
  • De nye solcelleparker vil bestå af fire parker på fire forskellige lokaliteter på dansk jord. Den første park bliver bygget i Ebberup i Assens Kommune, mens placeringen af de resterende tre parker afventer endelig godkendelse.
  • De fire solcelleparker vil fylde cirka 70 hektar pr solcellepark, svarende til godt 100 fodboldbaner. I alt bliver solcelleparkerne dermed være 280 ha.

Kilde: Better Energy

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ingen ny rekord men stor tilfredshed i bygge- og betonkæmpe
Seniorboligprojekt til 80 millioner vinder i Hørning
Bygherre får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Ugens konkurser i bygge- og anlægsbranchen - uge 48
Går videre med planer for Fredspladsen i Gellerup
Nordic Wood Industries styrker bestyrelsen med erfaren profil
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.172