23948sdkhjf

Dansk entreprenørkoncerns svenske datterselskab vinder stort træbyggeri

NRE Sweden, entreprenørkoncernen NRE Groups svenske datterselskab, har vundet en større projektkonkurrence i Nälstastråket i den vestlige del af Stockholm. Projektet blev udvalgt af en jury blandt mere end 50 projektforslag. 

Det skriver NRE Group i en pressemeddelelse.

Projektet består af cirka 150 ejerlejligheder i varierende størrelser fordelt på tre åbne karrébebyggelser med mellemliggende grønne og rekreative områder. I alt omfatter det kommende projekt cirka 16.150 kvm inklusiv parkeringskælder.

Det vindende projektforslag er udviklet i samarbejde med den danske arkitektvirksomhed Aart.

Danmark, Sverige og Norge

NRE Denmark A/S har hovedsæde I Ikast og står bag datterselskaberne  NRE Copenhagen A/S samt NRE Sweden AB i Stockholm og NRE Norway AS i Oslo.

Lokalplanarbejdet påbegynder i første kvartal 2022, og byggestart forventes i 2025.

Bygningskonstruktioner i træ

Området er udviklet med høje ambitioner for holdbarhed og bæredygtighed. Byggeriet har et socialt og miljømæssigt bæredygtigt koncept og vil blive miljøcertificeret. Med et koncept af facader og bygningskonstruktioner i træ, som en væsentlig del af byggeriet, komplimenterer projektet de eksisterende byggerier i området og den omgivende natur.

– Bæredygtighed har været nøgleordet for os i udarbejdelsen af projektet. Vi har gjort os grundige overvejelser om at forstå områdets identitet og kulturhistoriske arv, og vi vil skabe et byggeri, som respekterer området og naturen, det er beliggende i, siger Eric Engdahl, projektudvikler hos NRE Sweden, i pressemeddelelsen. 

Nälstastråket indgår som en del af et større udviklingsprojekt, som skal omdannes til et nyt boligområde med over 400 blandede boliger samt skole.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109