23948sdkhjf

Norconsult foretager femte opkøb på fem år

Den tværfaglige rådgivervirksomhed Norconsult overtager de rådgivende ingeniørfirmaer Jord-Miljø A/S og Jord-Teknik A/S, som har ekspertise i jordbunds- og miljøundersøgelser inden for bygge- og anlægssektoren. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

I alt bliver 55 nye medarbejdere med specialistkompetencer inden for miljø- og jordbundsundersøgelser en del af Norconsult Danmark, der vokser til cirka 450 medarbejdere. 

Overtagelsen tilfører Norconsult et nyt forretningsområde og bidrager til virksomhedens målsætning om at dække byggebranchen bredt gennem integreret rådgivning mellem arkitekter og ingeniører. 

- Med overtagelsen får vi en endnu bredere palette af specialistkompetencer inhouse i Norconsult. Det har vi erfaret skaber gode resultater, positive synergier og bidrager til vækst i vores forretning, siger adm. direktør i Norconsult Danmark Thomas Bolding Rasmussen i pressemeddelelsen. 

Om sælger og køber

Jord-Miljø og Jord-Teknik

Virksomheden blev startet i 1990 og løser i dag opgaver inden for det geotekniske og miljøtekniske område. Opgaverne gennemføres hovedsageligt for private bygherrer.    

Norconsult i Danmark

Norconsult Danmark beskæftiger efter overtagelsen af Jord-Miljø og Jord-Teknik cirka 450 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg og Ballerup. 

Norconsult koncernen har 5.100 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norden. Virksomheden udfører opgaver inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand og spildevand, industri, miljø, sikkerhed, arkitektur, planlægning og IT. 

- De nye ydelser og kompetencer, vi nu integrerer i Norconsult, er meget efterspurgt blandt vores kunder, der kan se frem til en mere effektiv proces og et endnu bedre slutprodukt, tilføjer han.

Femte overtagelse på fem år

Overtagelsen er det femte i rækken siden 2017, og i den periode er Norconsult gået fra 60 til nu 450 medarbejdere i Danmark. 

Ifølge Anders Søvsø, adm. direktør i Jord-Miljø og Jord-Teknik, er sammensmeltningen med Norconsult den helt rigtige. 

De nye selskaber i Norconsult kommer fremover til at hedder Norconsult Jord-Miljø og Norconsult Jord-Teknik. Med tiden vil de blive fuldt integreret under navnet Norconsult.

Rådgivende Ingeniørfirm Jord-Miljø A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 20,4 18,8
Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) 4,0 4,2
Resultat før skat 3,9 4,2
Årets resultat 3,1 3,3
Aktiver i alt 14,4 13,4
Egenkapital 6,6 6,7
Gns. antal ansatte 28 26
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109