23948sdkhjf

Lokalpolitikere dropper ”Gribskov C”

Det storstilede stationscenter i Helsinge bliver efter alt at dømme ikke til noget alligevel.
Byudviklingsprojektet ”Gribskov C” kan ikke gennemføres i den form, det blev præsenteret for et år siden.

Et nyt forslag fra Aarhus Arkitekterne indeholder så væsentlige ændringer, at kommunens økonomiudvalg har indstillet til byrådet, at projektet droppes. Det skriver Nordkysten.

Projektet har i første omgang omfattet et stationscenter med op mod 40 butikker på i alt 16.500 m² med mulighed for udvidelse til 30.000 m².

- Vi har været meget opsatte på, at Helsinge Stationscenter – Gribskov C – kunne blive til noget, og for et år siden lå der er meget spændende projekt, som vi valgte at få arbejdet videre med, herunder også den omfattende trafikløsning. Men nu kan vi ikke længere trække udviklingen i Helsinge i langdrag. Vi skylder helhedsplanen for byen en afklaring, siger borgmester Jan Ferdinandsen til avisen.

Aarhus Arkitekterne og Mäckler Erhvervsbyg fremlagde projektet i fællesskab i juli 2011. Ifølge Nordkysten er Mäckler Erhvervsbyg siden løbet ind i betydelige vanskeligheder med byggegrunden øst for jernbanen, hvor en meget blød bund ville fordyre projektet med 30-40 mio. kr. Hertil kommer en stor vej- og tunnelløsning under jernbanen, som vil koste et tilsvarende beløb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094