23948sdkhjf

Skal rådgiveren betale?

Bygningsstyrelsen truer Cowi med en erstatningssag efter en ombygning på Københavns Universitet, hvor Cowi er totalrådgiver, er skredet med knap 20 millioner.
Uforudsete problemer på ombygningen af Biologisk Institut på Københavns Universitet har indtil videre forsinket ombygningsprojektet med et år. Budgettet er samtidig overskredet med 19,7 mio. kr., så det pt. løber op i 108 mio. kr. Det skriver Ingeniøren.

Bygningsstyrelsen, som ejer universitetsbygningerne, undersøger derfor muligheden for at lægge sag an mod Cowi, som tilbage i 2009 blev udpeget som totalrådgiver på projektet.

Budgetoverskridelserne skyldtes blandt andet større udgifter til ventilation og at bygningerne gemte på mere asbest end ventet.

Ny rådgiver fandt fejl
Allerede i slutningen af 2011 opdagede Bygningsstyrelsen, at budgettet var ved at skride. Efter, at man i oktober indgik forlig med Cowi om ekstraarbejderne, dukkede der fortsat nye udgifter op. Derfor hyrede Bygningsstyrelsen EKJ Rådgivende Ingeniører som ny rådgiver.

Den nye rådgiver fandt mangler i projektmaterialet, som fik Bygningsstyrelsen til at reagere. I marts 2012 advarede styrelsen så Cowi om, at der ville blive rejse erstatningssag.

- Vi mener, at der er nogle ting - eksempelvis omkring ventilationen - som skulle have været bedre belyst på et tidligere tidspunkt. Så kunne vi have det haft med i vores udbudsmateriale til udbuddet med entreprisen, siger projektdirektør Jan Q. Rasmussen fra Bygningsstyrelsen til Ingeniøren.

Cowis kommunikationsansvarlig Jesper Malm bekræfter overfor Ingeniøren, at rådgiveren er i dialog med Bygningsstyrelsen, samt at budgetoverskridelsens årsag skal undersøges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172