23948sdkhjf

Dansk byggerobot når til USA

Den danske robotvirksomhed Kobots oplever succes og sender nu sin skærerobot til USA.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Sidste år gik Kobots ind på markedet i Norge, snart er det Holland og efter det USA, der venter.

- Nu har vi bevist og kvalificeret teknologien i Danmark. Vi har testet vores internationale set up i Norge. Vi ved, at vi kan stå distancen, så nu kan vi sigte højere og gå efter de helt store markeder, siger Peter Hartvigsen, CEO og stifter af Kobots.

Ifølge Peter Hartvigsen er forhandlingerne i fuld gang.

- Lige nu forhandler vi om en distributøraftale med en af de helt store spillere på det nordamerikanske marked. Virksomheden er blandt Fortun 500, og vi forventer at have aftalen helt på plads inden sommerferien. If we can make it there, we can make it anywhere, slutter Peter Hartvigsen.

Crowdfunding gav millionrygstød

Det var en crowdfunding-kampagne i efteråret sidste år, der gav virksomheden en vitaminindsprøjtning og åbnede døren for dem på det hollandske marked. Til marts sendes de første skærerobotter til Holland, oplyser Kobots i pressemeddelelsen.

- Crowdfunding-kampagnen rejste 12 millioner og førte til kontakt med Stan Roestenberg, der ejer det hollandske softwarefirma Keep Your Promise (KYP). Han var super begejstret over Amigo og investerede et millionbeløb i vores virksomhed. Samtidig meldte han sig på banen som vores forhandler. KYP leverer softwareløsninger til den hollandske byggebranche og har over 50.000 brugere, så det er et helt fantastisk match, siger Peter Hartvigsen.

Kan revolutionere branchen

Ifølge Peter Hartvigsen er byggebranchen klar til robotterne. Han forventer at sælge minimum 50 robotter i indeværende år, skriver Kobots i pressemeddelelsen.

- Byggebranchen har stået stille alt for længe. Kobots har potentialet til at revolutionere branchen og gøre den klar til den digitale tidsalder. Amigo er et praktisk og simpelt værktøj, som kan bruges på byggepladsen fra dag ét. Jeg er ikke i tvivl om, at vi får stor succes i Holland, siger han.

Kobots blev etableret i 2018 af tidligere tømrer Peter Hartvigsen. Firmaet har på få år designet og udviklet robotten Amigo til byggebranchen, som automatiserer arbejdsprocesser, effektiviserer byggeriet og forbedrer arbejdsmiljøet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078