23948sdkhjf

Optimisme trods røde tal

Typehusfirmaet Nyt Hjem A/S måtte indkassere et underskud på -1,2 mio. kr. i sit første leveår. I 2012 har efterspørgslen imidlertid været stigende, og ledelsen forventer her et overskud på 6 mio. kr.
I februar 2011 købte Carsten Kastrup, grundlægger af vinduesfabrikken Kastrup, aktiviteter og rettigheder fra konkursboet Hjem A/S.

Herefter stiftede han Nyt Hjem A/S ud fra det samme grundkoncept, og har siden anvendt betydelige ressourcer til videreudvikling af de eksisterende hustyper, blandt andet med nyt design, ny indretning og størrelse samt mulighed for individuelle løsninger.

Nyt Hjem har netop offentliggjort sit regnskab for 2011, og det viser et mindre underskud på -1,2 mio. kr. Forklaringen skal først og fremmest findes i, at der har været større engangsomkostninger forbundet med oprydning i konkursboet. Det fortæller direktør Morten Egeriis-Maj:

- Set i forbindelse med de omkostninger vi har haft til udvikling og effektivisering af arbejdsprocesser, ændringer i byggeledelsen og ressourcer anvendt til videreudvikling af vore hustyper, synes jeg resultatet er ganske godt. Vi har faktisk på baggrund af ovenstående ændringer, oplevet en reduktion i byggetider på ca. 40 procent, hvilket er medvirkende til vores meget positive syn på 2012, siger direktøren.

Egenkapitalen udgjorde i starten af 2012 cirka 7 mio. kr., og ledelsen forventer et overskud på 6 mio. kr. for regnskabsåret 2012.

Over halvvejs på budgettet
Nyt Hjem har indtil videre i 2012 åbnet to udstillingshuse i henholdsvis Odense og Aarhus. Yderligere åbner der senere på året et nyt udstillingshus i Storkøbenhavn. I 2013 påbegyndes arbejdet med et udstillingshus i Herning, hvor firmaet har hovedsæde. Disse tiltag forventes i høj grad, at bidrage positivt til virksomhedens resultat i 2012.

- Vi har oplevet en stigende efterspørgsel på vores huse, så derfor forventer vi os meget af 2012. Deltagelse i udstillinger, opførelse af nye udstillingshuse og nye salgsfremmende tiltag har medvirket til, at vi nu har solgt over 50 procent af budgettet for hele 2012, udtaler en tilfreds Morten Egeriis-Maj.

Nyt Hjems sortiment består som udgangspunkt af tre boligtyper, som er udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet Aart i Aarhus. I 2012 udvides paletten med et nyt program af huse helt ned til 110 m² samt huse i 2 plan. Husene består af præfabrikerede elementer, der fremstilles på virksomhedens fabrik i Hammerum ved Herning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079