23948sdkhjf

Sydhavn Skole tager form

Byggeriet på Teglholmen er nu så langt, at man kan se den nye skole for sig. Det blev markeret med et rejsegilde fredag d. 8. juni 2012.
Håndværkere, to borgmestre og lokale gæster var mødt op for at fejre dagen og for at se det fremskredne byggeri på Sydhavn Skole.

- Der er virkelig tænkt over den nye skole i Sydhavn. Med vandet lige uden for dørene er skolen allerede blevet udpeget som maritim profilskole, hvor det er tanken, at vandelementet skal bruges i undervisningen og i aktiviteterne omkring skolen. Det bliver super godt, for undervisning behøver ikke altid at være noget med at sidde stille på sin stol inde i klasselokalet, sagder Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang.

Når skolen officielt åbner i foråret 2013 er der plads til ca. 840 elever. Men allerede nu, er flere elever tilknyttet den nye skole, da der er oprettet klasser på Bavnehøj Skole, hvor både elever og personale har deres gang, indtil de kan overflyttes til den nye bygning.

Lavenergibyggeri
Den nye skole og daginstitutionen kommer til at ligge i to separate bygninger og er tegnet af JJW Arkitekter. Skolen bliver på cirka 9.500 m² plus delvis kælder på ca. 975 m². Bygningen skal udføres i fem etager i henhold til kravene om lavenergiklasse 1. Hovedbygningen rummer skole, fritidsordning samt et sundhedsafsnit med tandklinik, sundhedsplejerske mv.

Bygning 2 rummer skolens idrætshal og en lille sal med omklædningsfaciliteter. Desuden kommer bygningen til at rumme en vuggestue med plads til 60 børn samt fritidsklub, der midlertidigt vil være indrettet til en daginstitution med plads til 44 børn.

Den tilhørende idræts- og institutionsbygning, der er skolens umiddelbare nabo og går under navnet Havaje, forventes at åbne samtidig med skolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094