23948sdkhjf

100 millioner til museumsrenovering

Kunstmuseet KUNSTEN i Aalborg har fået hele 100 mio. kr. til en omfattende renoveringer af museumsbygningerne. Projektet vurderes at løbe op i hele 143 mio. kr.
Et stort restaureringsprojekt på KUNSTEN i Aalborg kan nu komme i gang takket være donationer på 50 mio. kr. fra henholdsvis A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond og Det Obelske Familiefond.

- Vi er meget glade og stolte over donationen, der betyder, at vi nu kan komme i gang med det meget vigtige projekt at restaurere og modernisere Alvar Aaltos smukke bygning, oplyser museumsdirektør Gitte Ørskou ifølge P4 Nordjylland.

De 100 mio. kr. er doneret i anledning af kunstmuseets 40 års fødselsdag.

Bygningerne en attraktion i sig selv
Bygningen er den finske mesterarkitekt Alvar Aaltos eneste museumsbygning uden for Finland og betegnes derfor som en turistattraktion i sig selv.

En gennemgribende renovering er afgørende for, at museet kan opfyld publikums krav samt de krav, der stilles til museet, når vi skal præsentere ambitiøse udstillinger af internationalt format.

Hele projektet ventes at løbe op i 143 mio. kr. Det omfatter blandt andet udskiftning af marmor og 800 m² ekstra udstillingsareal i museets underetage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078