23948sdkhjf

Dansk Byggeri roser EU-initiativ

Maleren, vinduesproducenten og den lille tømrervirksomhed kan se frem til forenklede regler for arbejde i Europa. Det baner vej for stor vækst, mener Dansk Byggeri.
Det skal være nemmere for danske virksomheder at arbejde i Europa.

Det mener EU-kommissionen, som netop har vedtaget at forenkle og ensarte reglerne for det indre marked.

Initiativet hilses velkomment af Dansk Byggeri, for selvom det indre marked er nået langt, er der stadig barrierer, som bremser den økonomiske vækst.

- Det er positivt, at Kommissionen tager fat på at rette op på de forhold, der endnu ikke spiller helt efter hensigten i det indre marked, siger Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeris internationale afdeling.

Godt nyt for byggevirksomheder
Anita Kurowska Larsen og Dansk Byggeri hæfter sig blandt andet ved, at Kommissionen vil gøre en ekstra indsats for de virksomheder, der kun en gang imellem vil arbejde på den anden side af grænsen.

Virksomheder, der etablerer sig fast i et andet EU-land, har allerede nu adgang til et netværk af kontakter i de enkelte lande. Her kan de let få adgang til informationer og hjælp til det andet lands regler.

- Men den mulighed mangler i dén grad stadig for fx byggevirksomheder, der kun ønsker at udføre en enkelt entreprise i nabolandet. De er overladt til selv at grave sig igennem regel-junglen, fortæller Anita Kurowska Larsen.

Kommissionen ønsker også at forenkle reglerne for arbejde på tværs af de europæiske grænser. Mange virksomheder bliver overraskede over, hvor mange anmeldelser og papirer, de skal have styr på.

- Vi snakker ofte med virksomheder, der rent ud sagt har smidt hammeren tilbage i værktøjskassen, da de fandt ud af, hvor mange og andre regler, der gælder i fx Tyskland, tilføjer Anita Kurowska Larsen.

Udsigt til vækst
Kommissionen skønner, at væksten i EU årligt kan øges fra 0,8 til 2,6 procent BNP over de næste 5-10 år, hvis de enkelte lande er mere ambitiøse i at ensarte servicedirektivet, der skal give fri adgang til at udøve serviceydelser i det indre marked.

- For Danmark skønner kommissionen, at væksten vil blive endnu højere. Og det ville være kærkommen, slutter Anita Kurowska Larsen.

Byggebranchen står for 6,3 procent af BNP i hele EU, og er én af de fire nøglesektorer, som Kommissionen vil sætte særlig fokus på i forhold til at forbedre vilkårene for tjenesteydelser på tværs af grænserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078