23948sdkhjf

Udvider losseplads - forventer asbestaffald fra nedlagte minkfarme

Aalborg Kommune er klar med et tocifret millionbeløb til en udvidelse af deponi, så den kan tage imod blandt andet asbestholdigt affald fra minkfarme, skriver Nordjyske.dk.

Kapaciteten til deponiaffald, asbestholdigt affald og deponeringsegnet affald i Aalborg og omegn er nemlig tæt ved opbrugt. Derfor er der brug for et endnu større areal – planen er en udvidelse på 3,6 hektar – til den losseplads, som affalds- og energiselskabet Reno-Nord har ved Rærup nordøst for Aalborg. 

Blandt de asbestholdige affaldsprodukter, der er udsigt til at komme flere af til deponi de kommende år, er eternittagene fra minkfarme, der skal rives ned den kommende tid.

Det bekræfter Reno-Nords direktør Thomas Lyngholm overfor Nordjyske.dk. Planerne om en udvidelse har dog været undervejs igennem flere år, og minkfarmenes skæbne har ikke betydet en udvidelse af deponiet. 

Kommunal milliongaranti

Fra politisk hånd peger Aalborg Kommunes Miljø- og Klimarådmand, Per Clausen (EL), også på nedrivninger i minkerhvervet som en årsag: 

- Jeg ved, at en af grundene til, at de har brug for mere plads er, at de i fremtiden forventer, at der kommer mere asbestaffald blandt andet fra nedlagte minkfarme. Det er akut, de har hårdt brug for det, siger Per Clausen til Nordjyske.dk. 

Klima- og miljøudvalget i Aalborg Kommune – en af ejerkommunerne – har nu godkendt en låneansøgning på cirka 40 mio. kr. til deponiet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125