23948sdkhjf

Vejen til kompensation ved støjende brobyggeri bliver kortere

Naboerne til to af Banedanmarks byggepladser ved Årslev og Tilst får lettere ved at sove om natten, efter transportminister Trine Bramsen og rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Steen Stavnsbo, er blevet enige om at sænke støjgrænserne og øge muligheden for kompensation til naboerne i forbindelse med støjende byggearbejde.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. 

Banedanmark skal bygge broerne om for at kunne elektrificere jernbanen. De to byggepladser har tilsammen over 10.000 naboer, og hidtil har Banedanmark og Aarhus Kommunes miljømyndighed ikke kunnet blive enige om vilkårene for arbejdet, der både kommer til at ske om natten og i weekender og på helligdage.

I de oprindelige vilkår kunne byggepladserne støje op til 65 dB(A) en enkelt nat uden at skulle kompensere naboerne. 

Nu må byggepladserne kun støje op til 60 dB(A), før der skal falde strakskompensation. Det er mere end en halvering af lydniveauet.

– Det er et kompromis, som kommer mange aarhusianere til gode. Samtidig tages også hensyn til, at man kan komme videre med elektrificeringen af vores jernbaneforbindelser, som er vigtigt for både os og resten af Danmark, siger Steen Stavnsbo i pressemeddelelsen. 

Dialogen mellem Aarhus Kommune og Transportministeriet har også ført til, at perioden, som der må støjes i uden at der skal ydes kompensation, blvier forkortet. I de oprindelige planer var der lagt op til, at der måtte udføres støjende anlægsarbejder på 55dB(A) i op til fem nætter i træk, inden borgernes skulle kompenseres eller tilbydes ophold på hotel. Perioden er nu forkortet til tre nætter med 55dB(A).

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188