23948sdkhjf

Rejsende håndværkere rammes af skattereform

Kampen mod social dumping kan ramme danske håndværkere, der rejser på tværs af landet for at få arbejde.
Halveringen af rejsefradraget, som er indeholdt i regeringens udspil til en skattereform, har til formål at begrænse social dumping. Ramt bliver dog også de mange udearbejde håndværkere.

Flere håndværkere og håndværks-fagforeninger mener ifølge Jyllands Posten, at lysten til at forlade hjemmet falder, når det økonomiske incitament reduceres.

- Fradraget er med til at skabe velvilje for at rejse ud. Hvis der ikke falder så meget i pungen, så er det ikke sikkert, at der er så mange, der vil eller kan gøre det i fremtiden, siger formand for Metal Skive-Viborg, Klaus D. Christensen, til Jyllands Posten.

Regeringens forslag indebærer, at loftet for fradrag for rejseudgifter sænkes til 25.000 kr. årligt mod tidligere 50.000 kr.

Flere udenlandske arbejdere på byggepladserne
Dermed kan forslaget få den stik modsatte effekt og i stedet øge antallet af udenlandske arbejdere på danske byggepladser, lyder advarslen fra organisationer og byggefirmaer.

Blandt andet erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, der forventer, at mange jyske håndværkere ikke længere vil tage til de københavnske byggepladser.

- Jyske virksomheder får meget svært ved at motivere deres ansatte til at rejse til Sjælland. Men for polakker og andre vil der stadig være et godt incitament til at tage arbejde i Danmark på grund af de højere lønninger, så vi forventer faktisk, at resultatet vil være flere udlændinge på byggepladserne end i dag, siger Torben Liborius til Jyllands Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094