23948sdkhjf

Arbejdet stoppet på flere byggepladser

Arbejdstilsynet gennemførte tirsdag en landsdækkende sikkerhedsaktion på byggepladser. På mange byggepladser meldes om basale svigt med sikkerheden.
Arbejdet på et klokketårn blev tirsdag helt stoppet. For stilladset var opsat på en måde, hvor sikkerhedsregler var tilsidesat. Et andet sted på et tag arbejdede et hold byggefolk med at montere ovenlysvinduer i 10 meters højde – uden sikring mod fald og gennemstyrtning.

Det er et par af de situationer, som Arbejdstilsynets tilsynsførende tirsdag løb ind i under en landsdækkende aktion over for sikkerheden i byggeriet.

- Det gode er, at der helt sikkert er mange byggepladser og virksomheder, hvor man tager sikkerheden alvorligt og tager de fornuftige og fornødne skridt til hele tiden at sikre, at alle medarbejdere kommer hjem i god stand. Men der er altså samtidigt også alt for mange steder, hvor man lader stå til og spiller hasard med medarbejdernes liv og helbred, siger chefkonsulent i Arbejdstilsynet Kell Guldager Peterse efter tirsdagens landsdækkende aktion.

Opfølgende aktion på vej
Under dagens aktion besøgte Arbejdstilsynet i alt 152 byggepladser over hele landet. På 67 byggepladser var forholdene i orden, mens Arbejdstilsynet på de øvrige 85 byggepladser måtte stoppe arbejdet 159 gange med et forbud eller et strakspåbud. Og på de byggepladser skal de indstille sig på snart at se Arbejdstilsynets grønne hjelme igen.

- Vi kommer meget snart igen på en opfølgende aktion, hvor vi vender tilbage til de byggepladser, hvor vi i dag har måttet reagere på farlige forhold, forklarer Kell Guldager Petersen, og uddyber:

- Aktionerne, som der kommer flere af i efteråret, er jo bare ét element i vores arbejde for at højne sikkerheden på landets byggepladser.

Aktionen tirsdag var den første i en dobbeltaktion. Det betyder, at de byggepladser, hvor der var problemer, kan regne med snart at få besøg af Arbejdstilsynet igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109