23948sdkhjf

En million kroner i forskel på byggesagsbegyrer

Forskellen i både byggesagsgebyrer og -behandlingstider rundt om i landets kommuner er voldsomt stor, viser ny opgørelse fra Energistyrelsen.
Den billigste kommune – Ærø - tager et gebyr på 1.800 kr. for at byggesagsbehandle en fabriksbygning. I den modsatte ende ”topper” Fredensborg listen med et byggesagsgebyr på hele 1,025 mio. kr. for etablering af en fabriksbygning på 5.000-23.700 m².

Det fremgår af en oversigt over kommunernes byggesagsbegyrer og byggesagsbehandlingstider for 2012, som Energistyrelsen har offentliggjort.

Gebyret for at behandle byggesagen for et parcelhus svinger fra 770 kr. i Herlev, som er billigste, til 20.250 kr. i den dyreste kommune; Fredensborg.

Mere effektiv byggesagsbehandling
Oversigten over sagsbehandlingstider viser også, at der er store forskelle blandt kommunerne.

133 dage er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for ansøgninger om byggetilladelse i Helsingør, der dermed er langsomst i landet. Hurtigst er Læsø, hvor den samlede gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på blot 5 dage.

Klima-, energi- og bygningsministeren har nedsat en arbejdsgruppe om effektiv byggesagsbehandling. Arbejdsgruppen skal blandt andet beskrive forskellige modeller for gebyrfastsættelse, som bidrager til større ensartethed og gennemsigtighed i kommunernes gebyropkrævning samt beskrive initiativer, som kan nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Arbejdsgruppen skal senest den 15. september 2012 afrapportere til klima-, energi- og bygningsministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079