23948sdkhjf

Aart og udvikler vinder ny bydel med 289 boliger i jysk by

Få kilometer fra Herning centrum ligger Fuglsang Sø i grønne omgivelser. Her vil 289 nye boliger vokse frem i de næste år med visionen om at åbne området op til en større gruppe af mennesker - såvel børnefamilier som seniorer - der ønsker at bo tæt på både byen og naturen.

Nu har det lokale udviklingsselskab Fink Ejendomme sammen med arkitektvirksomheden Aart vundet konkurrencen om at udvikle en 33.000 kvm stor bydel ved søen.

Det skriver Aart i en pressemeddelelse.

– Vi har en enestående mulighed for at skabe en helt unik bydel, hvor kombinationen af fællesskab, natur og det private rum går op i en højere enhed, siger Thomas Asmussen, direktør i Fink Ejendomme, i pressemeddelelsen. 

Bygger på FN’s verdensmål

Som en central del af udviklingen skal boligerne på Fuglsang Allé bygges, så de understøtter FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling og viser, hvordan fremtidens byområder kan bidrage til at skabe størst mulig bæredygtig effekt – både socialt, økonomisk og miljømæssig.

Fakta: Fuglsang Allé

Størrelse: 33.000 kvm

Bygherre: Fink Ejendomme

Arkitekt: Aart

Konsulent: Datic

Her spiller arkitekturen en afgørende rolle i at synliggøre og gøre det nemt for beboerne for eksempel at tage cyklen fremfor bilen ved at skabe plads til cykler og trække bilparkering væk, eller gøre det nemt at reparere i stedet for at købe nyt ved at etablere fælles værksteder i bydelen. 

Derudover vil bydelen med etablering af bydelshus, vinterbadeklub og mange mindre fællesarealer skabe grobund for et godt og aktivt naboskab. Hermed vil man skabe tryghed og løfter borgernes generelle livskvalitet via gode relationer mellem naboer.

Byudvikling drevet af data

Med arkitekturens effekt for øje har Aart i samarbejde med rådgivervirksomheden Datic indsamlet viden om kommunens nuværende strategiske spilleplade, den lokale beboersammensætning og flyttemønstre.

Her tegner sig et mønster: Området omkring Fuglsang Allé, som i dag har en stor overvægt af flytteparate ældre, vil indenfor en årrække mangle væsentlig plads til børnefamilier – en demografisk udfordring, som den nye bydel kan bidrage til at løse ved at igangsætte nye flyttekæder. 

– Med sin naturskønne placering og sine mange fælles faciliteter vil Fuglsang Allé udgøre et attraktivt alternativ til parcelhuskvarteret for de borgere, der gerne vil bo mindre og tættere på andre, men stadig vil have let adgang til naturen, siger Kathrine Hegner Stærmose, partner og arkitekt i Aart, i pressemeddelelsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094