23948sdkhjf

Første metrostationer går til portugisere

Den portugisiske entreprenørkoncern Cinterex Construcoes er valgt til at bygge de første tre stationer på næste etape af den københavnske metro.
Det købehavnske metrobyggeris totalentreprenør, Copenhagen Metro Team (CTM), har indgået aftale med portugisiske Cinterex Construcoes om at bygge de første tre af i alt 21 stationer og arbejdsskakte til Cityringen. Det skriver Licitationen.dk.

Kontrakten omfatter stationsbyggerierne ved Nørrebros Runddel og Nuuks Plads samt arbejdsskakten i Nørrebroparken.

- Vi forventer, at Cinterex ankommer allerede i næste uge. Virksomheden leverer organisation, ekspertise, maskiner og andet udstyr, mens CMT står for materialer til selve byggeriet, det vil primært sige stål og beton, siger CMT’s kommunikationschef, Jens Munch, til Licitationen.dk.

Danske firmaer fravalgt
Hvor meget kontrakten på de tre byggerier løber op i ønsker CMT ikke at oplyse. Men vurderingen er, at betonarbejdet på de tre stationer i sig selv har en værdi af ca. 200 mio. kr.

Den portugisiske entreprenørkoncern vandt i opgaven i konkurrence med fem andre tilbudsgivere. Ifølge Licitationen.dks oplysninger var mindst to af disse danske entreprenørvirksomheder.

Hvem der får til opgave at bygge de resterende 18 stationer og arbejdsskakter er endnu ikke afgjort. Hvorvidt Cinterex Construcoes skal stå for flere af byggerierne har CMT således ikke lagt sig fast på endnu:

- Nu skal vi i gang og se, hvordan samarbejdet fungerer. Det skal evalueres, inden vi går videre. Vi er ikke i tvivl om, at portugiserne har den ekspertise, der efterspørges, men nu går vi i gang med tre byggerier først og ser, hvordan det kommer til at fungere, siger Jens Munch til Licitationen.dk.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079