23948sdkhjf

Klar til stort skolebyggeri i Birkerød

Den 8.900 m² store Birkerød Skole har været i udbud og første spadestik tages til juli.
Med licitationen for ombygningen af Parkvejskolen i Birkerød er den nye skole i Rudersdal Kommune kommet et vigtigt skridt nærmere.

Fem entreprenører er kommet med tilbud, og Børne- og Skoleudvalget og Økonomiudvalget har netop godkendt, at det bliver Skou Gruppen A/S, der kommer til at stå for det store byggeri.

- Licitationen er gået godt prismæssigt, for omkostningerne ved byggeriet, gør, at det er muligt at realisere alle de skitserede ønsker i udbuddet. Det betyder, at vi får det byggeri, vi har ønsket indenfor den økonomiske ramme. Desuden er licitationen blevet gennemført forholdsvis hurtigt, så byggeriet kan leve op til byggeriets tidsplan. Det betyder, at første spadestik kan tages i sommerferien, og det er vigtigt for færdiggørelsen af Birkerød Skole inden august 2013, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen.

Det koster samlet 44 mio. kr. at etablere den nye skole. Foruden udgifterne til byggeriet er der sat penge af til rådgivning, udearealer og nyt inventar.

Fleksibel skole med nye muligheder
Den nye skole blive på over 8.900 m², og den skal rumme omkring 750 elever. Skolen vil fortsat – med undtagelse af en ny mindre tilbygning - være i et plan, hvor der er adgang til det fri fra alle lokaler. Dermed kan fællesrummene indrettes fleksibelt til undervisning, og de afskærmes med lydisolerede vægge. Der skal skabes små og store arbejdsrum, og fællesrummene kan bruges til undervisning, der kan tilpasses elevernes forskellige behov, når indretningen bliver mere fleksibel.

Inden elever og personale kan indtage den nye skole, der får plads til ca. 750 elever, skal det store byggeri gennemføres. Byggeriet er delt op i tre etaper, og for kunne gennemføre det indenfor 12 måneder, vil de ældste klasser blive flyttet fra Parkvejskolen til Kajerødskolen for at skabe plads til håndværkere og maskiner.

Før ombygningen af Parkvejskolen kan gå i gang, skal Rudersdal Kommune i juni vedtage en ny lokalplan for området omkring Birkerød Parkvej. Desuden skal Kommunalbestyrelsen give grønt lys for frigivelse af en anlægsbevilling, der er nødvendig for at sætte gang i byggeriet. I januar godkendte Kommunalbestyrelsen byggeprogrammet for den nye skole.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094