23948sdkhjf

Dansk arkitekt kæmper for at undgå konkurs

Det er hårde tider for den 75-årige tegnestue KHR Architcture, der er ramt af økonomiske senfølger af corona. Virksomheden er under rekonstruktion, som er skridtet før en konkursbegæring.

- Vi står i den situation, at vi har opbygget for meget gæld under corona, hvor vi har været ramt af sygdom og fravær. Vi kunne for eksempel ikke få folk til Norge og mødes med vores kunder, som i stedet fandt andre samarbejdspartnere. Norge åbnede ikke op, men lukkede mere ned. Samtidig svingede Grønland meget mellem at være åben og lukket, forklarer adm. direktør Lars Kragh og tilføjer:

- Vi optog statslige lån i kompensation. Vi har i seks måneder arbejdet målrettet på at få tilført ny kapital til at afbetale gælden.

Løsning glippede

Den adm. direktør måtte i sidste uge konstatere, at en mulig løsning smuldrede.

- I fredags havde vi en ny investor, som sagde fra i 11. time. Vi havde ikke tid til at finde en ny. Vi kunne ikke nå det. Jeg og bestyrelsen vurderede, at det ikke ville være ansvarligt at drive firmaet videre i håb om, at der skulle komme en ny investor, for blot at se i øjnene 31. marts, at det ikke ville gå. 1. april skal staten have pengene tilbage, siger han.

KHR Architcture har fået udpeget en rekonstruktør af Sø- og Handelsretten, som blandt andet skal hjælpe med at finde kapitaltilførsel, mens slankekuren i gang.

KHR Architcture
mio. kr. 2020 2019
Resultat af primær drift 0,8 0,9
Resultat før skat 0,1 0,1
Årets resultat 0 0,1
Egenkapital 2,6 2,4
Antal ansatte 76 65
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109