23948sdkhjf

Forslag placerer nationalparkcenter i fredet område

Første konkrete forslag til udformningen af det kommende Nationalparkcenter Thys bygninger tager udgangspunkt i klitlandskabet øst for Nr. Vorupør.
Tre elever ved Arkitektur & Design-uddannelsen på Aalborg Universitet har udformet det første første konkrete forslag til et nyt nationalparkcenter i Thy.

Nord for den etablerede parkeringsplads ved Hawblink i Vorupør, byder den første af to bygninger velkommen. Heri placeres en turistinformation og et udstillingsareal. En bygning øst for indeholder alrum og Nationalparkens sekretariat.

Samspil med erhvervslivet
De allerede eksisterende stisystemer i den omkringliggende natur forstærkes med belægning, så besøgende hovedsageligt færdes her og derved ikke belaster naturen unødigt.

Med en placering tæt på byen opstår der mulighed for, at byens erhvervsliv vil kunne drage nytte af centrets gæster, og områdets lokale vil kunne leje alrummet, som kan benyttes til forenings- og bestyrelsesarrangementer og festlige lejligheder. Sekretariatet introduceres som et kontorhotel, hvor lokale iværksættere har mulighed for at leje en kontorplads.

Nationalparkcenter HAWBLINK er dimensioneret til at opfylde lavenergikravene 2015, hvilket stemmer overens med Thisteds engagement indenfor bæredygtigt byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094