23948sdkhjf

Millioner skylles ud i toilettet

Kommunale institutioner mister hvert år ca. 115 mio. kr., når tusinder af kubikmeter vand fosser de forkerte steder hen.
Et af de mest effektive tiltag, som kommunerne kan gøre for at nedbringe vandforbruget og spare penge, er, at skifte gamle toiletter ud med nye. Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse, som brancheorganisationen DANVA har lavet for Miljøministeriet.

- Det er uacceptabelt at spilde vores begrænsede vandressourcer, og derfor skal vi i gang med at udskifte gamle, vandslugende toiletter. Desuden har vi ikke råd til at tabe de muligheder på gulvet, der ligger i at kunne videreudvikle og levere vandbesparende miljøteknologiske løsninger til resten af verden. Derfor skal teknologi, som kan spare på vandet, være i fokus i ministeriets fremtidige strategi for ny miljøteknologi, siger Ida Auken.

Undersøgelsen viser, at flere kommuner gerne medvirker til at spare på vandet, og at der generelt er interesse for at deltage i initiativer, der sikrer vandbesparelser.

Branchens vurdering
Kommunerne selv vurderer, at der er et reelt potentiale for vandbesparelser i kommunale institutioner på 10-15 %. Det er tæt på installatørernes og forhandlernes skøn.

Vvs-installatørerne vurderer således entydigt, at der er et potentiale for at sænke kommunale institutioners vandforbrug. Gennemsnitligt estimeres potentialet til ca. 15%. Installatørerne peger på et bredt spektrum af vandbesparelsestiltag. Særligt sættes der fokus på udskiftning af gamle toiletter med højt vandforbrug, ”løbende” toiletter, brug af sensorer på vandhaner samt optimering af cirkulationssystemet.

Undersøgelse blandt virksomheder (forhandlere af vandbesparende teknologi) er vurderingen, at der er potentiale for mersalg, hvis man alene ser på mulighederne for at reducere vandforbrug. Virksomhedernes gennemsnitlige skøn for vandbesparelsespotentialet i kommunale institutioner ligger på over 15 %. Virksomhederne refererer til konkrete eksempler på anvendelse af deres produkter i kommunale institutioner, hvor vandbesparelserne er dokumenteret.

Læs hele rapporten på: Naturstyrelsens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093