23948sdkhjf

BIG tegner Zoo

Den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG har indgået aftale med Givskud Zoo om at lave et arkitektonisk skitseprojekt til en ny masterplan for parken.
Når byggeri og dyreanlæg skal planlægges tager Givskud Zoo udgangspunkt i en masterplan fra 2004. En række nye ideer og muligheder betyder dog, at masterplanen har brug for en ny gennemarbejdning. Dette er blevet muligt med økonomisk bistand fra Ole Kirk’s Fond. Givskud Zoo har derfor engageret Bjarke Ingels og BIG til at lave et skitseprojekt til den arkitektoniske udformning af fremtidens zoo i Givskud.

Ud over den arkitektoniske skitse kommer masterplanen også til at indeholde en nytænkning af hele konceptet for Givskud Zoo. Dermed bliver alle parkens aspekter formål: Undervisning, naturbevaring og forskning revurderet og udviklet. Det grundlæggende vartegn for GIVSKUD ZOO som et zoologisk anlæg med meget store og naturlige anlæg til dyrene vil dog ikke blive ændret.

- Arkitekters fornemmeste opgave er at designe menneskeskabte økosystemer og sikre, at vores byer og bygninger passer til den måde, vi ønsker at leve på – og sørge for, at vores byer har så generøse rammer, at vidt forskellige mennesker – med forskellig bagrund, økonomi, køn, kultur, uddannelse og alder – kan leve sammen i harmoni, samtidig med at der tages hensyn til individuelle udfoldelsesmuligheder såvel som det fælles bedste. Få steder er denne udfordring sat mere på spidsen end i en zoologisk have. Det er vores drøm – sammen med Givskud Zoo – at skabe de bedst tænkelige og friest mulige rammer for dyrenes liv og samliv med hinanden og de besøgende, udtaler Bjarke Ingels i forbindelse med indgåelse af aftalen.

Skitseprojektet vil blive udarbejdet i løbet af sommeren og præsenteres for offentligheden i slutningen af 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093