23948sdkhjf

Videnshus begyndelse på omdannelsen af Sønderborg

Første spadestik til et Videnshus tages i Sønderborg den 20. januar. Byggeriet er del af den verdensberømte arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborg havn.
Byggeriet på det første byggeri i Frank Gehrys omfattende masterplan for udviklingen af Sønderborg Havn, et nyt Videnshus, sættes nu i gang.

Det første spadestik til det store, bæredygtige byggeri i seks etager tages den 20. juni. Resten af måneden går med at ramme ca. 4 km fundamentpæle og støbe fundamentet til byggeriet. Det skriver Sønderborg ugeavis.

Fremtidens Sønderborg Havn
Det nye Videnshus er et af de konkrete byggerier i masterplanen, som skal omdanne erhvervshavnen i Sønderborg til et levende miljø med hotel, kunsthal, multikulturhus, kontorer og boliger.

Bag projektet står Sønderborg Havneselskab A/S, hvis vision er, at Byens Havn skal bidrage til, at Sønderborg by er en levende by med høj kvalitet og stor tiltrækningskraft.

Havneselskabet indgik i 2007 aftale med Frank Gehry om at udarbejde en masterplan for omdannelse af det centrale havneområde i Sønderborg – Sønderborg Nordhavn, et område på godt 50.000 m2. Masterplanen rummer bygninger på i alt ca. 50.000 m2. Omdannelsen af havneområdet vil ske over en årrække, og der vil være forskellige bygherrer og arkitekter på bygningerne og udearealerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094