23948sdkhjf

Startskud til stor byggekabale i Aarhus

Den sidste formelle godkendelse er faldet på plads for byggeriet af VIAs "Campus Aarhus C". Dermed kan flere andre uddannelsesbyggerier i Aarhus nu også realiseres.
Med plads til 5.000 studerende fra en række forskellige videregående uddannelser bliver VIAs "Campus Aarhus C" et af de mest spændende og moderne uddannelsesmiljøer i Danmark.

"Campus Aarhus C" omfatter et ca. 40.000 m² byggeri fordelt på fem bygninger på Ceres-grunden i det centrale Aarhus. Byggeriet skal rumme lærer-, pædagog-, socialrådgiver og designuddannelserne og ventes at løbe op i 6-700 mio. kr. Arkitema har tegnet det nye byggeri, som er lagt i hænderne på A. Enggaard A/S.

Mange byggebrikker falder i hak
Det er ikke kun VIA, som har grund til at glæde sig. Byggeriet har positive følgevirkninger flere steder i Aarhus. Samlingen af VIAs uddannelser på Ceresgrunden betyder nemlig, at Aarhus Universitet nu kan gå i gang med at realisere sine planer om at opføre et højhus, hvor VIAs nuværende læreruddannelse på Trøjborgvej har til huse i dag.

SOSU-skolen kan komme videre med sine planer om at bygge ved siden af VIAs sundhedsuddannelser på Hedeager. Og endelig får Aarhus med VIAs byggeri den bedst tænkelige start på at omdanne Ceresgrunden til en spændende ny bydel.

Fakta om "Campus Aarhus C2
Entreprenør: A. Enggaard A/S
Arkitekt: Arkitema
Teknisk rådgiver: Bascon
Forventet færdigt: 1. juni 2015
Areal: 37.500 m2 + 3.500 m2 kælder
Pris: 741 mio. kr.
Antal studerende: Ca. 5.000
Antal medarbejdere: Ca. 400

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116